Skupaj razkrivamo

7.1.2008

KAKO SE LOTITI RAKA?

Na svetu obstaja veliko metod, ki merljivo, dokazljivo in uspešno pomagajo. Ne glede na posamezne razlike v postopkih, imajo vse uspešne metode skupni imenovalec.
?    Notranja sprememba
?    Spremenjen način prehrane
?    Temeljito razstrupljanje telesa

Deluje preprosto, vendar ni. Hirneise pravi: »Kemoterapija ni enostavna, a je za mnoge sprememba načina prehrane in  pogleda na svet veliko težja. Zato je tako malo ljudi, ki pozdravijo raka.«
Zdravljenje zahteva iskanje in odpravljanje vzrokov, prevzemanje odgovornosti za svoje stanje in svoje zdravje, disciplino pri osebni spremembi, prisotnost tukaj in zdaj, opuščanje jeze, strahu, skrbi, pohlepa, žalosti, odpuščanje in izpuščanje, spremembo v načinu prehrane… Zato mnogi izberejo lažjo pot, kjer odgovornost prenesejo na neznanca v beli halji. Operacije, kemoterapija in obsevanja so za mnoge lažja pot, kar je, seveda, paradoksalno.

»Zdravnik je obljubil, da mi bo boljše po desetih kemoterapijah.« »Markerji so v redu, zdaj sem zdrav.«  A res?
Kemoterapija je najbolj sporen del uradnega »zdravljenja« raka. Produkt dolgoletnega preučevanja Lotharja Hirneiseja je tudi knjiga z naslovom »Kemoterapija zdravi raka in Zemlja je ravna plošča«.
O neučinkovitosti kemoterapije se kopičijo raziskave, ki jih je na pregleden in dokumentiran način predstavil tudi raziskovalec in znanstvenik Heinz - Uwe Hebohm v knjigi Kažipot - Zdravljenje raka (Založba Mavrica). »Realisti ocenjujejo, da s kemoterapijo kurativa, to je trajna ozdravitev, uspe v približno petih odstotkih primerov. S temi statističnimi podatki se strinjajo tudi vodilni znanstveniki, a njihovi glasovi se v javnosti zaradi glasnosti privržencev kemije in donečega molka nepoznavalcev le težko slišijo.«

Več od dolge zgodbe naj pove podatek, objavljen v Brit. J.Cancer št. 54 (661-667), kjer opisujejo rezultate ankete, izvedene v McGill Cancer Center, v Kanadi. Zdravnike so prosili, naj si zamišljajo, da so sami zboleli za pljučnim rakom in naj se odločijo za eno od šestih možnih kemoterapij, ki bi si jih predpisali. 58 od skupno 79 onkologov (približno 70 %) je menilo, da je vseh šest predlaganih terapij nesprejemljivih - zaradi neučinkovitosti kemoterapije pri pljučnem raku in hudih stranskih učinkih.

Obrnimo smer
Če je rak stanje, v katerem se znajdemo, ko zaradi toksikacije, povzročene s hrano ali stresom, pride do kolapsa imunskega sistema, ne more biti rešitev pospešeno uničevanje imunskega sistema.
Kemoterapija sistemsko pobija vse hitrodeleče se celice, kakršne sestavljajo tudi skoraj ves naš imunski sistem.  Zato vse več raziskovalcev išče v drugi smeri. Kako bi lahko okrepili imunski sistem in telesu pomagali, da samo premaga oz. pozdravi rakave celice?
 
Rešitve, ki jih ne poznamo
Vrsta pristopov je v tem že uspešnih. Imajo pa pomanjkljivost, da svoje uspehe dosegajo s sredstvi, ki ne terjajo milijard za opremo in draga zdravila, zato farmacija za njihove uspehe ne kaže veliko zanimanja.
V Sloveniji se pogosto ustvarja napačen vtis, da preverjenih drugačnih metod sploh ni, in vse pristope, drugačne od tistih, ki jih poznajo naši onkologi, vržejo v koš mazaštva.
V ZDA in Nemčiji zavarovalnice krijejo vsaj del stroškov za nekatere dopolnilne zdravilne metode. V ZDA organizirajo tudi znanstvena srečanja in izdajajo strokovne revije o dopolnilnih zdravstvenih metodah.
Vse uspešne metode začenjajo zdravljenje z iskanjem vzrokov. Sledijo različne metode, s katerimi skušajo telo razstrupiti (z nadzorovanim postom, s sveže stisnjenimi sokovi, z uživanjem kalčkov, superživil ali česa podobnega).
Obstaja veliko načinov aktivne terapije, ki delujejo na rakave celice.

Očiščevalen lastni ogenj
Zelo zanimivo je spoznanje o tem, kako vročina aktivira imunski sistem. Na mnogih klinikah celo namenoma ustvarjajo kontrolirane okužbe, ki jih spremlja vročina. Tako aktivirajo zaspali imunski sistem in v vročini dobesedno skurijo tudi rakave celice.
Dokazi o učinkih vročinske terapije  (hiper-termije)  so spodbudili tudi razvoj različnih postopkov lokalnega segrevanje rakavega tkiva na temperaturo med 41 in 42 stopinj Celzija. V ta namen uporabljajo različne pripomočke, obkladke, uvajanje katetra z mikrovalovnim grelcem in podobno.

Spodbuda lastne obrambe
Obstaja vrsta naravnih imunostimulansov.  Mednje sodijo aloe vera, alge in ječmenova trava - prave zakladnice snovi, ki delujejo kot spodbujevalci imunskega sistema in pomagajo pri razstrupljanju.
Ekstrakt ameriškega slamnika aktivira obrambne celice makrofage. Te imajo vodilno vlogo pri iskanju, uničevanju in presnavljanju celic tumorjev.
Ekstrakt bele omele je v Nemčiji najpogosteje predpisano dopolnilno zdravilo proti raku. Vbrizganje ekstrakta bele omele v tumorozno tkivo je en izmed pristopov antropozofske medicine, temelječe na raziskavah dr. Rudolfa Steinerja. Antropozofske klinike v Švici, Nemčiji in Avstriji so zelo uspešne pri zdravljenju raka.
Ekstrakt timusa (priželjca) je prav tako učinkovit pospeševalec delovanja imunskega sistema.
Podobno učnkujejo tudi ekstrakti ženšena, hrustanca morskega psa in lentinan (iz gob shitake). Vsem je skupno močno stimuliranje imunskega sistema, ki predramljen začne prepoznavati in uničevati rakave celice. »Pomanjkljivost« vseh naštetih snovi je samo v tem, da so naravne in delujejo le, če so pravilno pridobljene in pripravljene. Zato so za masovno in dobičkonosno proizvodnjo nezanimive.
Če povzamemo zelo zanimivo teorijo, ki jo kot povzetek vseh svojih spoznanj navaja Hirneise, je rak odgovor telesa na kopičenje snovi, ki jih telo ni uspelo pravilno presnoviti. Pri stresu se kopičijo hormoni, ki so telesu v breme, pri nepravilni prehrani pa se kopičjo drugi strupi, s katerimi telo ne zna ravnati. Zato (po Hirneiseju) telo ustvarja tkiva, ki se lahko prehranjujejo s temi snovmi, in jih tako uporabijo in umaknejo »iz obtoka«.
V tej luči lažje razumemo uspehe, ki jih ima pri zdravljenju raka tudi jemanje določenih encimov. Posebej tistih, ki cepijo beljakovine (proteaze). To se ujema tudi z mnenjem A. Vogla, ki kot enega izmed vzrokov raka navaja pretiran vnos beljakovin, ki jim telo ni več kos.
Med snovi, v zvezi s katerimi poteka veliko raziskav, sodijo tudi zaviralci angiogeneze. To so snovi, ki preprečujejo nastajanje novih živic, s tem pa tudi širitev rakave tvorbe. Znanstvenikom je uspelo iz urina izolirati angiostatin in endostatin, ki sta se v poskusih odlično obnesla. Težava je le v tem, da umetna različica ne deluje.
Da bomo morali resneje razmišljati o možnosti zdravljenja z lastnim urinom, nakazujejo tudi uspehi urinoterapije. Zaradi predsodkov se večini ideja, da bi spili lasten urin, gnusi, vendar je seznam pričevanj pozdravljenih primerov raka fascinanten. Po razlagi raziskovalcev, ki so se poglobili v to metodo, gre za dejstvo, da prisotnost raka v telesu povzroči nastajanje lastnih antiteles za lastno obliko raka. In ta antitelesa se izločajo z urinom. Ko jih z zaužitjem urina znova spravimo v obtok, močno stimulirajo imunski odziv in očitno zelo dobro vedo, kaj jim je v telesu početi.
Vesna Godina, ki v Vivi  že dve leti obsežno piše o svojih izkušnjah z livingstonsko terapijo, kot značilnost slednje navaja tudi izdelavo cepiva, ki ga naredijo z namenom stimulacije lastnega imunskega sistema.
V Mehiki zdravijo z vitaminom B17, o čemer lahko več preberete v naslednji novički. Osupljiv je tudi dosežek dr. Budwigove, ki ji je celo uspelo pozdraviti rakave celice in jih vrniti v normalo. Tudi njenemu delu namenjamo več prostora v nadaljevanju.
Pred kratkim je znanstveno javnost razburila novica o poceni in dosegljivem zdravilu DCA, ki obstaja že vrsto let, in so ga koristili za zdravljenje težav v presnovi. Snov obstaja že tako dolgo, da je patentna zaščita potekla. Farmacija ni zainteresirana za klinične poskuse, kljub zelo obetavnim rezultatom laboratorijskih raziskav, ki so pokazali, da DCA selektivno ubija rakave celice pljučnega in možganskega raka ter raka dojk in ne prizadene zdravih celic. Dikloracetat (DCA) je ob tem skozi dolgoletno uporabo potrjen kot varna učinkovina in, ker je sintezna snov, je proizvodnja zdravila poceni - za razliko od vseh prej naštetih naravnih (in zato dragih) učinkovin. Očitno farmaciji tudi ta scenarij ni po godu. Zdi se, da ji je edino vodilo dobiček in ne naše zdravje.

Dobre knjige
Zavedamo se, da je prostor, ki ga imamo na voljo v naših novicah, precej omejen. Smo le smerokaz, do bolj poglobljenih spoznanj in konkretnih napotkov pa se boste morali prebijati sami.
Na srečo je veliko znanja in izkušenj že na voljo v knjigah, ki vam bodo v veliko pomoč pri preprečevanju ali premagovanju raka.
Leksikon vseh tako konvencionalnih kot tudi nekonvencionalnih terapij je knjiga (lahko bi ji rekli tudi temeljita enciklopedija) že omenjenega Lotharja Hirneiseja (Kemoterapija zdravi raka in zemlja je ravna plošča).
Druga zelo dobra knjiga, ki z mero in znanstveno utemeljeno predstavlja priložnosti in omejitve različnih pristopov, je Kažipot-zdravljenje raka, Heinz-Uwe Hobohma (Založba Mavrica).
Zelo smo veseli, da je tudi knjiga Rak - problem in rešitev Dr. Budwigove, na voljo tudi v slovenščini.
Med knjige, ki se ji mnogi lahko zahvalijo, da so danes še med nami, zagotovo sodi tudi knjiga Rudolfa Breussa Zdravljenje raka in levkemije.
Pri založbi AJDA je na voljo tudi knjižica O raku, ki povzema antropozofski pogled in terapijo.
Ker večina metod zahteva razkisanje telesa, lahko v tej številki le ponovimo priporočilo za knjigo Alkalizirajte ali umrite, ki smo jo v prejšnjih novicah že predstavili.  
Niso vse metode enako učinkovite pri vseh bolnikih in pri vseh oblikah raka. Tisto, kar je pozdravilo vašega prijatelja, ni nujno rešitev za vas. Zato spoznajte in začutite, kaj je vaša pot.
Ko ste v stistki in stresu, se je zelo težko odločati. Odgovornost do lastnega zdravja je spoznati problem in rešitev, ko imamo več časa in širši maneverski prostor. Če boste dobro opravili »domačo nalogo«, se z zdravljenjem raka ne boste morali srečati, ker boste že veliko storili na njegovem preprečevanju.
Če pa se to kljub vsemu zgodi, boste veliko bolj pripravljeni in vaše možnosti za pravilno odločanje bodo večje.

Ključne besede:
rak, razstrupljanje, kemoterapija, vročina, terapija

 

Sorodni članki:

0

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: