Skupaj razkrivamo

15.2.2013

Hvala za nove omejitve!
Besedilo: Sanja Lončar

Če na vse skupaj pogledamo bolj celostno, čutimo, da je v vsem, kar se dogaja, tudi nekaj dobrega. 
Svet se vse bolj deli na dve skupini ljudi. Pa ne na bogate in revne, kot pogosto slišimo. Deli se na tiste, ki so se odločili slediti sebi, in na tiste, ki še vedno dovoljujejo, da jih vodijo, usmerjajo in z njimi manipulirajo drugi. 

Če ste v prvi skupini, verjetno tudi sami čutite, da zgolj medijska informacija ni dovolj. Nihče, ki do sebe čuti odgovornost, se, denimo, zdravljenja raka ne bo lotil na osnovi članka v časopisu ali na spletu, kjer je prebral, da je treba uživati beluše, sodo bikarbono ali konopljino olje. Kdor čuti odgovornost do sebe in drugih, potrebuje več informacij in bolj celosten pogled na to, kako naravne metode delujejo, za koga delujejo, kdaj delujejo (in kdaj ne) ter kako jih pravilno uporabiti.

Tistim, ki so v drugi skupini, pa naš projekt niti ni namenjen in nas vse bolj obremenjuje, ko slišimo, da smo za nekatere postali avtoritete, idoli in se ravnajo po tem, za kar pravimo, da je „pravilno”. Ne jaz ne drugi sodelavci v projektu ne želimo biti sodniki tega, kaj je pravilno in kaj ne. Še nikoli nismo zapisali ali izrekli: „Delajte to in tega ne smete.” Lahko podamo kakovostne in celostne informacije, vsak posameznik pa ima pravico in odgovornost, da ugotovi, kaj in kako bo delovalo v njegovem primeru. Verjemite, da mi gredo kar lasje pokonci, ko slišim, kako gospe razlagajo svojim možem, da morajo nekaj jesti, ker je Sanja povedala, da jih bo to pozdravilo, ali kritizirajo snahe, češ da se ne držijo Sanjinih priporočil! Še bolj me oblije srh, ko mi nekdo reče, da so ga naše novice ali knjige pozdravile. Kljub srečnemu izidu je v ozadju enako verovanje, ki človeka drži proč od lastne vesti in mu omejuje dostop do lastnih moči. Danes je bil izid pozitiven, jutri pa bo enako verovanje to osebo pripeljalo v težave, za kar bodo ponovno krivi „bogovi”.

Gremo naprej!
V tem projektu smo zbrani tisti, ki želimo sodelovati ter iskati konstruktivne in učinkovite rešitve ZA zdravje človeka in narave. To se ne bo spremenilo. Zato tudi v novonastali situaciji vidimo spodbudo, da svoje poslanstvo udejanjimo še bolj odločno. 

Ne bomo obmolknili! Še več – povedali vam bomo še veliko več, bolj natančno, bolj temeljito in še bolj celostno kot doslej. K sodelovanju bomo povabili najboljše poznavalce z različnih koncev sveta. Spreminja se le to, da tega ne boste mogli več brati brezplačno, saj ne bomo mogli povabiti različnih ponudnikov, da s svojim oglaševanjem pokrijejo stroške tiska in distribucije naših novic. 

Zato bodo naše novice odslej „dvotirne”.
V odvisnosti od zbranih donacij, prispevkov in prihodkov od knjig bomo poskušali še naprej vzdrževati naš brezplačnik v čim večjem dosegu in obsegu. Novice bodo na voljo na enakih info točkah kot doslej.

Če ste do 31. 12. izpolnili in poslali obrazec za namenitev dela dohodnine, bomo v drugi polovici leta dobili tudi nekaj sredstev iz tega vira. Če tega niste storili ali ste obrazec poslali po 1. januarju, bomo vašo donacijo dobili enkrat v letu 2014!

Do takrat bo obseg brezplačnika odvisen od drugih virov, ki jih bomo uspeli zagotoviti, zato bomo zlasti v tem času veseli vsakega prispevka.

Namesto da bi odnehali z bolj konkretnimi napotki o naravnih načinih zdravljenja, bomo te še poglobili in vam jih ponudili v obliki koristnih knjižic brez oglasov. Te sicer ne bodo brezplačne, bomo pa storili vse, kar bo v naši moči, da bodo čim bolj dostopne. Zagotovo pa bodo vredne vsakega centa. 

Prva takšna knjižica bo poglobila teme, o katerih pišemo v teh novicah. V celoti jo bomo namenili težavam s ščitnico in drugimi hormoni. Če bi želeli vedeti več o naravnih načinih obvladovanja težav s ščitnico, o vplivih povečanega radioaktivnega sevanja v okolju in možnostih, da zmanjšamo njegove škodljive vplive, o delovanju različnih živil, začimb, prehranskih dopolnil itd., boste o tem brali že v začetku marca.

___________________________________________________________________
Knjižice pod skupnim nazivom Preverjene naravne rešitve
bodo na voljo na vseh prodajnih mestih, na katerih ste do zdaj prejemali naše novice. Tisti, ki jih prejemate v društvih, jih boste lahko naročili prek društva. Ker jih v knjižnicah, ustanovah, informacijskih središčih, gostinskih lokalih in podobnih „neprodajnih” mestih ne boste mogli kupiti, bomo mrežo prodajnih mest razširili tudi na vse pošte po Sloveniji. 

Ključne besede:
odgovornost, projekt, informacije, vest, poslanstvo, ščitnica, Preverjene naravne rešitve

 

Sorodni članki:

0,03125

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: