Skupaj razkrivamo

26.3.2014

Alkaliziranje lahko ustavi prebavo!

V času, ko vsak dan slišimo, da je vzrok za naše težave pretirana zakisanost telesa, postaja ponudba pripomočkov, s katerimi bi se lahko hitro razkisali, zelo donosna panoga. 
Kopičenje kislih presnovkov v naših tkivih zares botruje degenerativnim spremembam (npr. putiki, revmatoidnim težavam, padcu imunskega sistema in celo nastanku raka), je pa preveč površno sklepati, da je rešitev preprosto v tem, da v telo vsujemo čim več bazičnih snovi in bomo težave odpravili. 

Uživanje alkalne vode, sode bikarbone, večjih odmerkov kalcija ali celo velikih količin zelenjavnih sokov lahko zmoti normalen potek presnove in tako posledično namesto enih težav ustvari druge. 

Tisto, kar loči korist od škode, sta pravilna količina in čas jemanja bazičnih pripravkov. 
Najbolje jih je zaužiti zmerno in takrat, ko želodec ni zaposlen s presnovo beljakovin. Tako bodo hitro šli skozi želodec, spotoma pospravili po črevesju in telesu omogočili dodatne bazične zaloge. 

Če pretiravamo s količino, bodo bazične snovi prispele tudi do debelega črevesa – tam bodo porušile potrebno kislost, nujno za vzdrževanje koristne črevesne flore. Posledično bo presežek bazičnosti v tem delu telesa prispeval k pospešenemu razrastu glivic in patogenih organizmov. 

Če pa zgrešimo pravi trenutek in takšne pripravke zaužijemo v trenutku, ko v želodcu poteka kislinska obdelava beljakovin, bomo naredili še večjo škodo. Ugasnili bomo kislino in s tem sabotirali normalni potek prebave v želodcu. Razredčena kislina v želodcu ne bo aktivirala presnovnih encimov v nadaljevanju procesa prebave v dvanajstniku in na pol prebavljena hrana bo gnila v vašem črevesju.

Tega si nihče ne bi želel, pa vendar kljub temu mnogi to počnejo, saj se preprosto ne zavedajo osnovnega poteka metabolizma v lastnem telesu. 

Koliko bo treba počakati?
Kot boste lahko prebrali v novem priročniku Preverjenih naravnih rešitev, v katerih smo se posvetili želodcu, odgovor na to vprašanje ni preprost. Odvisno je od tega, kaj ste zaužili, kdaj ste to zaužili, kakšno količino ste zaužili ter kako je bila hrana pripravljena in kako prežvečena, preden je prispela v želodec. Na čas obdelave bo vplivalo tudi vaše počutje. Odvisno od vsega navedenega lahko obrok želodec obdela v dveh urah ali pa za to potrebuje trikrat več časa. In če ga boste v tem procesu zmotili z dodajanjem bazičnih snovi, boste sami sebi naredili več škode kot koristi. 

Zato je edina varna strategija večje odmerke bazičnih snovi zaužiti vsaj pol ure pred uživanjem prve hrane, ki se bo ustavila v želodcu. Če je med dvema obrokoma dovolj časa, potem lahko kozarec kakšnega bazičnega pripravka zaužijemo pol ure pred naslednjim obrokom.
_____________________________________________________
Plačamo, da telesu onemogočimo prebavo?
Italijanski raziskovalci so ponosni, da so izumili novo tableto za hujšanje, ki tisočkratno poveča volumen, ko jo zaužijete. Povedano drugače, ko polovico grama tablete spijete z dvema kozarcema vode, bo v vašem želodcu nastala 500-gramska kepa.

Tudi drugi dietni pripravki delujejo s podobno idejo, da boste shujšali, če boste uživali tako ali drugače neprebavljivo hrano. Tako poznamo veliko pripravkov, ki maščobe spremenijo v takšno obliko, da te postanejo neprebavljive. 

Takšne strategije so bližnjica do osteoporoze, slabokrvnosti, pospešenega staranja, poškodbe jeter in slabljenja imunskega sistema. 

Ključne besede:
alkaliziranje, zakisanost, bazične snovi, alkalna voda, bikarbona, presnova, črevesna flora, želodec

 

Sorodni članki:

0,03125

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: