Skupaj razkrivamo

20.11.2014

Necepljeni otroci imajo manj možganskih poškodb?
Besedilo: Adriana Dolinar

Medicina vztrajno zanika, da so cepiva lahko povezana z nastankom številnih obolenj, tudi tistih na možganih. Ali je to res?

Predstavljeni rezultati številnih mednarodnih raziskav in lastne raziskave zdravnika, ki je leta 2014 predaval v Sloveniji, razkrivajo, da se pri necepljenih otrocih pojavlja veliko manj zdravstvenih težav.

„Ne cepimo – in kaj zdaj?“ je naslov seminarja, ki ga je takrat organiziralo gibanje Naravna imunost. Čez 200 udeležencev, med katerimi je bilo tudi precej zdravnikov, je sodelovalo na seminarju, ki ga je vodil Rolf Kron, dr. med., splošni zdravnik in homeopat iz Kauferinga na Bavarskem. Na seminarju je bilo mogoče slišati marsikatero javnosti zamolčano dejstvo v zvezi s cepljenjem otrok. Nekaj jih objavljamo tudi tukaj.

Necepljeni otroci so bolj zdravi od cepljenih
Dr. Kron na vprašanje, ali cepljenje vodi do zdravja, pojasnjuje, da se je v 30 letih število cepiv, ki jih prejmejo naši otroci, potrojilo! V istem obdobju pa se je na žalost proporcionalno potrojilo tudi število otrok z učnimi težavami v Evropi in ZDA, s sindromom ADH (motnje pozornosti in hiperaktivnosti), z nevrodermitisom, astmo in diabetesom. Otroci so danes po podatkih številnih raziskav in statistik dejansko bolj bolni kot pred 20–30 leti. Do podobnih ugotovitev je prišel tudi z lastnimi raziskavami. 

V 12 mesecih je zbral podatke o 2.242 necepljenih ljudeh v starosti od 0 do 99 let. Ugotovil je, da se za cepljenje niso odločili 1.168-krat zaradi odzivov po cepljenju pri sorojencih, prijateljih in znancih, 1.650-krat zaradi prepričanja o neučinkovitosti cepiv, 1.948-krat zaradi strahu pred stranskimi učinki in le 74-krat zaradi težkih bolezni v otrokovi preteklosti. Dr. Kron je med drugim s pomočjo raziskave ugotovil, da imajo cepljeni otroci šestkrat pogosteje astmo (če bi štel tudi kronični kašelj, bi bila številka višja), šestkrat pogosteje nevrodermitis (vključno s kroničnimi kožnimi boleznimi), devetkrat pogosteje alergije (vključno s preobčutljivostjo na živila), petkrat pogosteje vnetje srednjega ušesa, 50-krat pogosteje avtizem, 12,5-krat pogosteje sindrom ADH (motnje pozornosti in hiperaktivnosti) itd. 

Zakaj zdravniki ne dvomijo v cepiva?
Če vprašate katerega koli zdravnika, boste v večini primerov naleteli na gorečega zagovornika cepiv, kajti le malo je takih, ki sploh podvomijo ali si upajo podvomiti v to, kar so jih naučili.

Dr. Kron je na seminarju pojasnil, da zdravniki večinoma ne dvomijo v učinkovitost in varnost cepiv, saj jih že v času šolanja naučijo, kako superiorna in odlična so cepiva. Oziroma povedano drugače, zdravniki se že v času šolanja pogosto srečajo s tako imenovano „cepilno mantro“, ki gre takole: „Cepljenje spada k najpomembnejšim in najučinkovitejšim preventivnim ukrepom, ki jih ima medicina na razpolago. Dokaz za to vidite na primer v skoraj povsem izkoreninjenih boleznih, kot so črne koze in otroška paraliza. Sodobna cepiva ljudje dobro prenašajo in stranski učinki se pojavijo le v zelo redkih primerih.“ Tako mnogi zdravniki „cepilno mantro“ sprejmejo kot nekaj samoumevnega in nezmotljivega in le redki se poglabljajo v resničnost navedb. (Povedano drugače, večina se nauči in verjame, da je Zemlja ravna, le redki pa preverijo, ali to zares drži.) 

Da pa je s takim vsesplošnim navdušenjem nad cepivi nekaj narobe, je ugotovil tudi dr. Kron sam, ko jim je profesor na Dunaju navdušeno razlagal o vsemogočnosti cepiv in hvalil predvsem komponento oslovskega kašlja v trovalentnem cepivu davica, oslovski kašelj, tetanus. Isto cepivo je bilo namreč v tem času v Nemčiji (kjer je Kron študiral) že umaknjeno s trga zaradi hudih stranskih učinkov, kajti prav komponenta oslovski kašelj (pertusis) v cepivu je povzročala napade krčev, vročinske krče, vse do epilepsije. 

Dr. Kron je kmalu spoznal, da je tako pravzaprav z vsemi cepivi. Vsa cepiva namreč pretirano hvalijo in slavijo, kot bi bila največji dosežek sodobne medicine in najboljša preventiva pred nalezljivimi boleznimi. Da pa ni vedno tako, kot mnogi že dolgo poročajo, je bilo mogoče slišati tudi na seminarju.

Načrt je, da bo cepiv v prihodnosti vse več – če se bomo s tem seveda strinjali
Danes po priporočilih STIKO (Stalne komisije za cepljenje) v Nemčiji otrok do svojega 24 meseca starosti prejme 37 odmerkov (13 oziroma 14 cepiv, vključno s cepivom proti gripi). V ZDA na osnovi priporočil CDC (Centra za nadzor bolezni) otroci v prvih šestih letih dobijo 48 odmerkov (14 cepiv) in še 69 odmerkov (16 cepiv) do 18. leta. CDC vsem Američanom po 6. mesecu starosti priporoča še vsakoletno cepljenje proti gripi do konca življenja! To pa še ni vse …

Ali veste, da so v razvoju številna nova cepiva, ki niso namenjena zgolj obvladovanju nalezljivih obolenj, temveč bodo namenjena „obvladovanju“ različnih, celo banalnih zdravstvenih težav? Cepiva, ki se obetajo, bodo cepiva na področju raka, visokega krvnega pritiska, multiple skleroze, alergij, nevrodermitisa, astme, avtoimunih obolenj, levkemije, herpesa, AIDS-a, mononukleoze … in celo aken ali glivic na nogah? Torej se nam cepiva obetajo za vsako bakterijo, virus in „resno“ bolezen?

Očitno je, da so šli interesi farmacije predaleč in da vse več zdravnikov dojema, da so jim bila mnoga dejstva zamolčana, k čemur pa seveda prispeva tudi vse več vprašanj ozaveščenih staršev, ki od zdravnikov zahtevajo odgovore, dejstva, argumente …
Če bi bilo s cepivi vse v redu, zakaj bi potem že Hugo Wegener leta 1912 v nemški knjigi Pokopališče cepljenih (Impf-Friedhof) opisal 36.000 uradnih poškodb po cepljenju v nemškem Rajhu, od katerih je bilo 6.100 primerov smrtnih? Mnoga dejstva o problematičnosti cepljenja najdemo tudi v številnih knjigah z naslovi, kot so: Cepljenje, posel z ustrahovanjem, Cepljenje ne koristi!, Cepljenje ne varuje!, Cepljenje škoduje! Cepljenje – posel z nevednostjo, Laž o tetanusu, Izumitelji epidemij itd. In celo Cepljenje, genocid 3. tisočletja (prevod naslovov je prepisan iz delovnega gradiva organizatorjev seminarja)? 

Podobno se lahko vprašamo, zakaj se plačujejo visoke odškodnine zaradi poškodb po cepljenju, če so cepiva „varna“. Dr. Kron pojasnjuje, da s trditvijo, da so cepiva „varna“, nekaj ni v redu tudi zato, ker se na primer v Nemčiji izplačujejo milijardne odškodnine zaradi poškodb po cepljenju, pa čeprav so skoraj vse prijave stranskih učinkov cepiv zavrnjene. Podobno je v ZDA, kjer so javni organi do 6. 8. 2008 izplačali več kot 1,8 milijarde dolarjev 2.480 prizadetim ali njihovim svojcem kot kompenzacijo za trajne ali težke poškodbe po cepljenju, kot so: vnetje možganov, trajne možganske poškodbe, paralize, motnje v razvoju, vnetje črevesja, avtoimunska obolenja (npr. multipla skleroza ali sistemski eritematozni lupus), avtizem in smrt. 

Navdušenje nad cepivi je kljub vsemu še vedno močno …
(pojasnjuje dr. Kron)
... ker so strokovni zagovorniki cepljenja praktično tisti, ki sodelujejo pri razvoju in prodaji cepiv. Eden izmed takih je prof. Heininger. Gospod, ki dela na Inštitutu pediatrične infektologije in vakcinologije, na Univerzitetni in otroški kliniki, je član komisije STIKO – Stalne komisije, ki priporoča program cepljenj, pa tudi član oziroma sodelavec v odborih podjetij, ki razvijajo, izdelujejo in prodajajo cepiva. Obenem pa tudi po naročilu izdelovalcev cepiv stroko in javnost izobražuje o cepljenjih (seveda nevezano na izdelke) itd. Na svojem forumu javnost obvešča o novih dosežkih, kot je tale: „V Švici po novem cepimo proti oslovskemu kašlju že v nosečnosti!“ Trivalentno cepivo davica, oslovski kašelj, tetanus torej v Švici prejme otrok že v maminem trebuhu?

... ker je farmacevtska industrija zelo močna. Tudi ministrski predsednik Horst Seehofer naj bi v nekem intervjuju povedal, da smo proti farmaciji pravzaprav popolnoma nemočni. Z nami počnejo, kar želijo, saj imajo za to vsa sredstva. Dr. Kron je razložil, da so cepiva bajen milijardni posel. Svetovni promet s cepivi, ki si ga deli pet poznanih farmacevtskih koncernov (Novartis, Merck&Co., Wyeth, Sanofi-Aventis-Pasteur in GSK), je leta 2009 znašal okroglih 23 milijard dolarjev. Po ocenah naj bi se promet do 2013 dvignil na 30 milijard evrov. 

... ker za cepiva ne obstajajo dvojno slepe študije s placebom, ki bi razkrile njihovo pravo ozadje. Ob tem pa dr. Kron še dodaja, da 97 % vseh študij o cepivih izvira iz logov farmacevtske industrije. Pa še to, noben zdravnik ne ve, kakšne so točno sestavine cepiv, s katerimi cepijo, saj je njihova podrobna sestava „poslovna skrivnost“.

... ker se milijarde vlagajo v nove programe cepiv. Na primer v program za zmanjšanje otroške paralize so do leta 2018 vložili 5,5 milijarde dolarjev. Bill Gates plača 44 milijonov odmerkov cepiva proti otroški paralizi zgolj zato, ker se je na Kitajskem pojavilo 21 primerov te bolezni! 21 primerov …? S takim denarjem bi se dalo pomagati milijardi lačnih …

Bill Gates dobrotnik ali soizvajalec genocida 3. tisočletja?
Ko danes nekoga vprašate, kdo je Bill Gates, ga bo večina navdušeno umestila nekam med programerskim genijem, mogotcem in celo dobrodelnikom. Zato je na seminarju dr. Kron razumljivo sprva požel ogorčenje publike, ko jim je „lepo“ sliko o dobrotniku razblinil s številnimi dejstvi, kot je ta, da obstaja tetanusni program Billa Gatesa in da sklad Billa Gatesa cepivo proti tetanusu (ki ga daje na razpolago Svetovna zdravstvena organizacija WHO) predvideva le za ženske v rodnem obdobju. S tem podatkom ne bi bilo nič narobe, če ne veste, da so na Filipinih, v Ugandi, Mehiki in Nikaragvi ženske v rodnem obdobju prejele takšno cepivo proti tetanusu, v katerem je bil tudi nosečniški hormon hCG, zaradi česar so mnoge utrpele splav in neplodnost! 

Za Billa Gatesa se že dolgo ve, da financira največjega proizvajalca cepiv in sodeluje z njim - gre za Merk&Co. Leta 2009 je Microsoft od Merka kupil ključno tehnologijo, s pomočjo katere bodo, kot pravi Bill Gates, „zmanjšali globalno prebivalstvo za 10-15 %“. 


Več o Billovih „krasnih“ dosežkih lahko najdete tudi na: http://www.all.org/search/index/?q=bill+gates&submitimg.x=0&submitimg.y=0 , kjer boste lahko brali tudi o novi obliki kontracepcije, s pomočjo čipov, ki se bodo lahko aktivirali kar s klikom na daljavo. Morda je prav to tehnologija, s pomočjo katere bodo prebivalstvo ljudi zmanjšali za navedeni odstotek.
 
Več informacij v zvezi s cepljenji najdete na www.naravnaimunost.si. Portal naravna imunost so ustvarile kot medsebojno vez družine s posledicami na zdravju otrok in njihovih najbližjih, ki so nastale zaradi uporabe zdravil, medicinskih posegov, sodobnega načina življenja in neustrezne prehrane.

Ključne besede:
cepiva, možgani, cepljenje, otroci, preventiva, medicina, nalezljive bolezni, imunost

 

Sorodni članki:

0,0625

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: