Skupaj razkrivamo

6.1.2015

ZDA – lastnica patenta za ebolo?
Povzeto po članku, objavljenem na spletni strani NaturalNews

Vlada ZDA oziroma Center za nadzor bolezni (The U.S. Centers for Disease Control – CDC) v njenem imenu je lastnik patenta za sev virusa ebole znanega kot „EboBun“. 

Leta 2010 so jim dodelili številko patenta CA2741523A1. Patent je javno dostopen na naslednji spletni povezavi: http://www.google.com/patents/CA2741523A1?cl=en.

V povzetku patenta je zapisano, da se patent nanaša na humani virus ebole, ki so ga 26. novembra 2007 deponirali pri CDC pod številko 200706291.

Inovacija (brez katere ni patenta) pa je v tem primeru to, da so ga izolirali, prepoznali, opisali in imenovali EboBun. Izoliran pa je bil z bolnika v Ugandi.
V povzetku patenta pa zapisano še to, da vlada ZDA razglaša „lastnino“ nad vsemi virusi ebole, ki imajo vsaj 70-odstotno morfološko ali genetsko podobnost z ebolo, ki so jo zaščitili.

Kot poroča NaturalNews, lahko iz takšnega patenta razberemo, da vlada ZDA:
  • pobira ebola viruse z bolnikov;
  • trdi, da je odvzem in opis „inovacija“ (kot če bi oni izumili tak virus);
  • uveljavlja monopolno patentno zaščito nad virusom.
Da bi razumeli, zakaj se to dogaja, je treba razumeti, kaj sploh je patent in kaj je njegov namen. Patent je s strani države zagotovljen monopol, ki se ekskluzivno dodeljuje osebi ali organizaciji. Z njim ima ta oseba ali organizacija ekskluzivne pravice, da ustvari dobiček na osnovi svoje „inovacije“ ter izpodbija pravice drugih, da bi uporabljali isto inovacijo in z njo služili. 

Na osnovi tega se poraja očitno vprašanje: Zakaj bi vlada ZDA trdila, da je „izumila“ virus ebole in pri tem celo uveljavljala monopolno pravico intelektualne lastnine?

V patentni prijavi svoj namen razlagajo kot podlago za lažje razumevanje načina delovanja virusa in posledično tudi iskanja zdravila, kar je sicer hvale vredno. Pa vendar, zakaj bi bilo za kaj takega treba virus patentirati? (Bolj logično bi bilo patentirati cepivo, zdravilo ali postopek zdravljenja.)

Patentiranje virusa je enako nenavadno, kot če bi kdo želel patentirati diabetes ali raka. 
Ali CDC namerava pobirati patentne pravice na cepiva za ebolo? In ali bo z enakim namenom „izumil“ in patentiral še veliko drugih virusov?

Zagotovo tudi v tej zgodbi v ozadju najdemo želje po dobičku. Akcije podjetja Tekmira Pharmaceuticals, ki razvija cepiva proti eboli, so poskočile za 11 % istega dne, ko so mediji objavili, da javnost izvaja pritiske glede odobritve registracije cepiva proti eboli po skrajšanjem postopku. 15.500 ljudi je na spletnem mestu www.change.org do tega dne že podpisalo peticijo, s katero pritiskajo na FDA, da odobri zdravilo v najkrajšem možnem času. 

Natančno pripravljen medicinski teater
Ko iz vsega navedenega sestavite celotno sliko, dobite vse bolj jasno strukturo medicinskega teatra: globalna panika pred pandemijo, patent virusa, ki ga je registrirala vlada, „uvoz“ ebole v velika mesta, priprava eksperimentalnega cepiva, hitri vzpon do včeraj neznanega farmacevtskega podjetja ter javni jok in stok, da FDA omogoči odobritev cepiva po kratkem postopku. 

V drugem dejanju takšne predstave bomo morda priča tudi „incidentu v laboratoriju“, ko bo virus ebole ušel z vajeti in se razširil med prebivalstvom. Takrat seveda sledi obvezno cepljenje na državni ravni, pri čemer bodo obogateli podjetje Tekmira in vsi investitorji, ki stojijo za tem podjetjem, CDC pa bo „rešitelj ameriškega ljudstva“ …

Nekaj podobnega smo že videli pri tako imenovani svinjski gripi. Formula je vedno enaka: ustvariti preplah, dati cepivo na trg in na koncu prestrašiti vlade, da porabijo na milijone dolarjev za nakup cepiv, ki jih dejansko ne bi potrebovali.

Več informacij na: www.naturalnews.com/046290_ebola_patent_vaccines_profit_motive.html

Pripis redakcije:
Ker tudi sami nismo mogli verjeti, da je kaj takega mogoče, smo se o tem pogovorili z nekaterimi poznavalci tega področja. In izvedeli še nekaj pomembnega …

Po mnenju nekaterih strokovnjakov, je takšna zaščita ovira, da bi kdor koli drug poskušal razviti cepivo ali zdravilo, saj lahko predstavlja kršitev patenta že proučevanje virusa, ki je podoben temu, za katerega imajo ZDA patent. 

________________________________________________
Bi šlo brez cepiv?
Iz združenja naravna imunost sporočajo, da je izšla je nova knjiga z naslovom Otroštvo brez cepiv avtorice Wendy Lydall. Gre za vodič o negi, zdravju in dobrobiti necepljenega otroka (v izvirniku Raising a vaccine free child, 2009), ki je letos doživel vsebinsko prenovo in slovenski prevod (na 334 straneh in v priročnem formatu). Na prvem mestu naslavlja starše, ki jih skrbi, kako pravi čas prepoznati in kako varno pozdraviti otroške in druge nalezljive bolezni. Neredko ga berejo tudi zdravstveni delavci, saj je opremljen z več kot 500 referencami iz strokovnih in znanstvenih virov. Več o knjigi na spletni strani gibanja Naravna imunost: www.naravnaimunost.si.

______________________________________________________
Visoka tehnologija za enega človeka … Kaos za množico

Pred kratkim so mediji objavili, da so v UKC Ljubljana pripravili posebno sobo, v kateri lahko oskrbijo bolnika, za katerega obstaja sum, da je obolel za ebolo. Kot so objavili, je takšnih prostorov, ki omogočajo popolno izolacijo, ločene sanitarije in celotno potrebno logistiko, na razpolago le za ENEGA BOLNIKA.

Krasno! Kaj če bi naenkrat zbolelo deset, dvajset, sto ljudi?
Kje je točka, na kateri vsa naša visoka tehnologija, skrbni protokoli in logistika odpovedo?

Ne želimo vas strašiti. Le nekaj zdrave pameti bi radi obudili. Če bi že iztirjenje vlaka „iztirilo“ urgenco in bi bilo nujno ranjene distribuirati po vseh razpoložljivih bolnišnicah (pa niso kužni), se je res dobro vprašati, kakšne so kapacitete sistema, ko gre za izbruh kakšne nalezljive in nevarne bolezni. 

To, kar nam predstavljajo kot remek delo sodobne oskrbe za enega bolnika, bi se kaj hitro prelevilo v neobvladljiv kaos, če bi imeli opravka z bolj množično krizo. 

In zakaj o tem pišemo? Ker je sporočilo različnih pandemij, potresov, poplav, žledenja in drugih katastrof vedno enako. Če gre za nekaj, kar prizadene en promil prebivalstva, lahko sistem pomaga. Če pa se zgodi kar koli, kar je večjih razsežnosti, pa bomo prepuščeni samim sebi, svoji energiji, svojemu znanju, sposobnostim, opremi in izkušnjam.

Ključne besede:
ebola, virus, patent, svinjska gripa, zdravilo, cepivo

 

Sorodni članki:

0,03125

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: