Skupaj razkrivamo

12.7.2017

Ni vsaka voda enaka
Besedilo: Andreja Šeme

Ko se odločimo, da bo naša primarna pijača voda, smo stopili na pravo pot do zdrave hidracije telesa. Toda na njej nas čaka najmanj pet križišč. Katera smer je prava?

Voda z okusom?
Pri na videz raznoliki ponudbi vod z okusom gre v resnici vselej za vodo, ki sta ji dodana sladkor in nekaj arome. Pol litra vode z okusom vsebuje približno sedem čajnih žličk sladkorja, torej približno toliko kot trije krofi. Po pitju take vode telo ni hidrirano, ampak obremenjeno. Za hidracijo telesa je edina prava izbira voda. Voda iz studenca, filtrirana voda ali voda iz pipe, ki jo revitaliziramo s karafo ali s kristali. 

Voda iz plastenke?
Pitje vode iz plastenk je neekološko in nezdravo. Samo v ZDA vsakih pet minut porabijo dva milijona plastenk, od tega 86 odstotkov plastenk nikoli ne reciklirajo! Znano je, da plastika ni dober material za shranjevanje vode. Že pri sobni temperaturi se iz plastenk PET (polietilen tereftalat) izloča težka kovina antimon. Plastika vsebuje tudi hormonske motilce, ki dolgoročno povzročajo težave z zanositvijo in druge tegobe. Vsekakor priporočamo pitje vode iz steklenice, steklenega vrča ali karafe. Ekološko razmišljajo tudi nekatera slovenska podjetja in ustanove: Mestna občina Nova Gorica se je denimo odpovedala uporabi vode v plastenkah. Od maja 2017 uslužbenci in stranke pijejo vitalno vodo iz steklenih vrčev.

Voda iz narave?
Ni lepšega kot na poti v hribe spiti vodo iz bistrega studenca. Okus te vode nam za vedno ostane v spominu, saj gre za mehko in nežno vodo. Priznani radiestezist Jože Munih v knjigi Zdravilni izviri opisuje lokacije in značilnosti več kot 200 izvirov v Posočju, na Goriškem in Idrijskem. Glede na bogato pokritost z vodnimi viri bi večina Slovencev v radiju nekaj kilometrov od doma našla kak studenec – po zaloge vode bi torej lahko hodili k izvirom, vendar nas je večina preveč nagnjena k udobju. 

Dragocena voda?
Voda je postala vir velikih zaslužkov. Liter mineralne vode v trgovini vas stane približno 50 centov, liter vode iz pipe pa samo 0,4 centa. Pri zadnji raziskavi vzorcev mineralnih vod, ki so jo pri Zvezi potrošnikov Slovenije opravili maja 2017, so analizirali 19 vzorcev in ugotovili, da voda iz pipe vsebuje več mineralov kot četrtina mineralnih vod iz trgovine. Najdragocenejša ni voda, ki je najdražja, marveč tista, ki je vitalna, polna energije.

Strukturirana voda?
Strukturirano vodo telo lažje vsrka in jo prenese do vsake celice. Fotografije lepih šesterokotnih kristalov vode, pridobljenih po metodi japonskega znanstvenika dr. Masara Emota, kažejo, da je strukturirana voda harmonična in polna dobre energije. Strukturirano vodo dobimo ob pomoči usmerjenih pozitivnih misli, lepih fotografij, glasbe ali posebej oblikovanih karaf, ki vodi občutno zvišajo raven energije.

Ključne besede:
voda, voda z okusom, voda iz plastenke, voda iz narave, mineralna voda, karafa

 

Sorodni članki:

1,513672E-02

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: