Skupaj razkrivamo

21.11.2019

Louann Brizendine, avtorica knjige Ženski možgani, dogajanje v moških možganih primerja s stanovitnostjo hribov, ženskih pa z vremenskimi frontami. 

Začetek menopavze je v tej primerjavi zagotovo obdobje neviht, v katerem se izmenjujejo toča, sonce, dež in suša. Izklapljanje enih hormonov in vklapljanje drugih prispeva k temu, da to obdobje utegne biti v resnici turbulentno.

Upad ravni estrogena sproža številne procese, ki jih ženska na površju čuti kot utrujenost, nespečnost, razdražljivost, pod površjem pa se dogajajo še bolj dramatični premiki, o katerih ste brali že na prejšnjih straneh. 

Ker ta faza prilagajanja terja veliko energije, je celoten proces utrujajoč tako za nas in naš imunski sistem kot tudi za okolico. Prav zato se rado zgodi, da v tem obdobju izbruhnejo na plan vse težave, ki jih je dobro delujoči imunski sistem dotlej imel na vajetih. 

Kandida dobi krila, zastarana borelija se znova prebudi, strupi nas motijo bolj, kot bi nas sicer, sušenje sluznic se odraža tudi na zdravju rodil in na presnovi. Skratka, zdi se, kot da smo priča razpadu sistema, ne vemo pa, kako znova vzeti v roke vajeti svojega telesa. 

Ker je naša medicina obtičala v 20. stoletju, za katero je značilno simptomatsko razumevanje bolezni, bo diagnoza vsakega strokovnjaka tesno povezana s tistim, kar piše na njegovih vratih. Vsak vidi simptome s področja svoje stroke, nihče pa ne vidi celotne podobe. Tirolog bo verjetno ugotovil, da imate težave s ščitnico, ginekolog vam bo ponudil hormonsko terapijo, psihiater pa vam bo ponudil pomirjevalo, antidepresiv ali anksiolitik.

K sreči se medicina 21. stoletja obrača k izboljšani diagnostiki in ugotavljanju obremenitev, še preden te povzročijo nepopravljivo škodo, ki jo je treba reševati z nožem, obsevanjem ali kemikalijami. 

V takih primerih, zlasti če gre za zaplete, ki jih povzročajo paraziti, biotoksini, borelija in drugi »mojstri skrivanja«, ima bioresonanca številne prednosti pred drugimi oblikami diagnostike, ki ne morejo ujeti celotne slike. 

S to metodo lahko ugotovimo, kaj od tistega, kar se dogaja v okolju ali v našem telesu, je primarna težava našega imunskega sistema – in kje začeti z urejanjem stanja. 

Dejstvo je, da smo različni: da denimo ista kemikalija ali sevanje v okolju na eno osebo močno vpliva, druga pa tega skoraj ne občuti. 

Bioresonanca ne more rešiti vsega, lahko pa nam pomaga hitreje priti do odgovora na vprašanje, kje tiči težava in kako podpreti telo, da bomo ugotovljeno težavo tudi čim prej rešili. 

NE, NI SE VAM ZMEŠALO ...
... le več težav se je pomešalo, zdaj pa jih je treba sistematično pospraviti. 

Razvoj bioresonančne metode v Sloveniji lahko spremljamo že petindvajset let. Drži, zaradi (pre)dolgega obdobja neurejenosti zdravilstva v Sloveniji o možnostih bioresonance nismo prav veliko brali in slišali. Zdaj, ko sta tako položaj kot ta poklic urejena tudi z Nacionalnimi poklicnimi kvalifikacijami, ta metoda prihaja vse bolj v ospredje. V Sloveniji imamo trenutno dve strokovni združenji, ki skrbita za razvoj te metode in izpopolnjevanje terapevtov. 

Ključne besede:
menopavza, bioresonanca, borelija, estrogen

 

Sorodni članki:

0,015625

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: