Skupaj razkrivamo

27.5.2011

Črna hrana za spolno moč!
Besedilo: Nadja Baćac

Imate beli tok, obenem pa ste prepričane, da je to običajno? Podobno mnenje imate o boleči menstruaciji? Moški, morda težav z uriniranjem niste povezali s tem, da je razlog v težavah s prostato? In da je vse skupaj odvisno od vitalnosti vaših ledvic?

In kaj ima to skupnega s hrano? Večina bi vas verjetno pomislila, da nič. Pa ima! In sicer zelo veliko. Če jeste hrano, ki je procesirana, konzervirana, mrtva in obremenjena s pesticidi, ki je pridelana z umetnimi gnojili in blatom iz čistilnih naprav, če vsebuje GSO-je, E-je, hormone in hormonska zdravila, potem to povzroča upad ledvičnega potenciala, s tem pa številne težave urogenitalnega sistema: pekoče uriniranje, srbečico in vnetje nožnice, prezgodnji izliv sperme, neplodnost, miome in celo raka prostate, materničnega vratu itd. 

Vse navedeno uničuje spolno moč, nenazadnje sposobnost telesa, da spočne in nosi otroka. Vzrok za težave pa je v vitalnosti ledvic. Te so neposredno odgovorne za stanje rodil, naš biopotencial, toploto v telesu. Lahko tudi preprosteje rečemo, da imamo ali pa nimamo energije, da nekaj izpeljemo.

Hrana, ki daje vitalnost spolnim organom
Ledvični potencial in s tem rodila lahko dopolnjujemo s kakovostno biodinamično in ekološko hrano, ki je večinoma temne in črne barve. To so zmleti črni sezam (zlasti v divjih in nehibridnih oblikah), črna in rdeča leča, črni fižol, črna soja, čičerika, suhe slive, melone itd. H krepitvi ledvic in rodil odlično pripomorejo tudi gomolj zelene, gomolj koromača, pastinak in koleraba.

Ker je čas svežega peteršilja, lahko tako liste kot koren uporabite za pospešitev izločanja urina. Sok s svežim peteršiljem ali čaj iz korena bosta delovala blagodejno na vnetje ledvic in mehurja. Podobno diuretično in čistilno delujejo beluši. Pri težavah s prostato, ko zastaja urin, pa bodo blagodejno delovale bučne peške in bučno olje (iz nepraženih bučnic), pa tudi orehovo olje, orehi in lešniki.

Intervencija za povečanje živih in življenje sposobnih spermijev 
Plodnost in erektilna sposobnost izgineta zaradi pomanjkanja cinka in folne kisline! Na nizozemskem Univerzitetnem kliničnem centru v Nijmegenu so že leta 2002 dokazali, da se je tudi moškim, ki niso imeli merljivega pomanjkanja cinka ali folne kisline, plodnost povečala po šestmesečnem jemanju dodatkov, in sicer 66 mg cinka in 5 mg folne kisline dnevno. Cink, ki ugodno vpliva na rodila, vsebujejo žita, ki imajo globoke korenine: pira, kamut, enozrnica (pirica) in dvozrnica (emmer). Folne kisline je največ v špinači, beluših, avokadu, brstičnem ohrovtu, pastinaku in rdeči pesi. Ne pozabite na vitamin E (arganovo olje, olje pšeničnih kalčkov, oreščki, zelena listnata zelenjava), ki deluje zaviralno na rast rakavih celic prostate in zavira raka dojk. 

Zdrave ledvice pomenijo tudi zdrava rodila 
Brusnica (sok, izvlečki plodov) preprečuje naselitev bakterij na stene sečil. Gre za snov proantocianidin (PAC), ki spremeni obliko in celično steno bakterij ter s tem prepreči okužbo, ki se rada pojavi ob vnetju nožnice ali srbečici zunanjega spolovila. Ameriški znanstveniki z inštituta Worcester Polytechnic Institute so ugotovili, da je lahko brusnica alternativa antibiotikom pri vnetju sečil, še posebej v boju z bakterijo E. coli, ki vse pogosteje postaja odporna na antibiotike. Podobno, a bistveno manj učinkovito delujejo borovnice in slive. 
Seveda moramo ob vsem tem piti dovolj vode! Le zadostna hidriranost omogoča, da se bakterije iz urinarnega trakta tudi odplaknejo. »Kadar je telo dobro hidrirano, so izpolnjeni vsi fiziološki in hormonski pogoji za zadovoljujoče spolno življenje in več kot primerno spolno slo. Poleg tega bosta kozarec ali dva vode pred »dogodkom« moškim zagotovila trdnejšo in trajnejšo erekcijo, ženskam pa veselje za sodelovanje.« Tako je zdravnik Batmanghelidj zapisal v svoji knjigi Telo kliče po vodi. Slikovit prispevek o hidriranosti pa ste lahko gledali tudi v naši 6. televizijski oddaji o ženskih težavah. Če ste jo zamudili, si jo lahko ogledate na www.zazdravje.tv.

Zdravilna koprivina juha
Za ženske težave in čiščenje ledvic lahko uporabite liste koprive (bela, rdeča in lisasta mrtva kopriva). Če se ne znajdete, nobena ni strupena, so pa nekatere vrste neokusne. Pripravite si zdravilno juho iz kopriv. Potrebujete le 10 minut. In nikar naj vas ne odvrne od tega to, da bi vas spekle. Povaljajte jih v kuhinjski krpi, da onemogočite žgalne laske. Sama pripravim koprivino juho tako, da prepražim čebulo na kokosovi masti (lahko uporabite tudi oljčno olje), jo zalijem z vodo, ko zavre, v lonec pa dodam večji šop listov in vršičkov kopriv. Zelo kratko pokuham, na koncu dodam še slanico iz himalajske soli ter začimbe (muškatov orešek, koriander, peteršilj). Če vam je ljubše, lahko juho na koncu spasirate s paličnim mešalnikom. Taka ima še močnejši okus, kot zakuho pa lahko proti koncu dodate še črno lečo, ki ste jo predhodno namakali in skuhali, ali zamešajte žlico zmletega črnega sezama.

Za boleče menstruacije pomaga omega-3
Za boleče krčenje maternice v času menstruacije je krivo pravzaprav vnetje. Izhaja iz predispozicije, da je prekurzor za vnetno dogajanje omega-6 maščobna kislina, ki se nahaja v mišicah maternice. To naravno stanje poslabšamo s prehrano, ki je pre-bogata z omega-6 maščobnimi kislinami oziroma s hrano živalskega izvora. Bolečina pa je lahko tudi posledica nakopičenih čustev, ki se morajo očistiti. Tako pri ženskih vnetjih kot pri vnetju prostate pomagajo olja, bogata z omega-3 maščobnimi kislinami (laneno, konopljino, krilovo olje itd.). Maternične krče sproščajo tudi koper ter kuminin in koromačev čaj. S tem pospešijo menstruacijo, s svojim fitoestrogenskim delovanjem pa pomagajo tudi urediti menstruacijski cikel.

Proti raku na rodilih
Rak prostate povezujejo z izgubo encima glutation transferaze, ki je sposoben nevtralizirati rakave celice prostate. Protitumorna rastlinska snov sulforafan ga ponovno aktivira. V visokih količinah se sulforafan nahaja v rastlinah iz družine križnic: cvetača, zelje, ohrovt, brstični ohrovt, največ med njimi brokoli, predvsem kalčki brokolija. 

Za moške v zrelih letih pa postajajo vse bolj zanimive tudi jagode palmeta (vrsta palme iz Južne Amerike), ki se pri nas dobijo v obliki registriranih naravnih zdravil (ker je rastlina na Z listi). Fitosteroli iz te rastline odpravljajo težave moških z uriniranjem, ki nastanejo zaradi benignega povečanja prostate. Palmeto dokazano ustavi rast prostate. Poveča celo proizvodnjo sperme in dviguje libido, saj naj bi vplival na raven testosterona.
Križnice pa so pomembne tudi v prehrani ženske, saj vsebujejo tudi snov indol-3-karbinol, ki ima močno anti-estrogensko aktivnost in učinkuje preventivno protitumorno na endometrij maternice, poleg tega pa tudi preprečuje rast fibroidnih izrastkov maternice.

Zaživite polno!
Ledvice so nosilni organ naše notranje moči, volje, naše (za)vesti. Naj ne bo vaš način delovanja skozi strah, ne oklevajte, ne vztrajajte v starih vzorcih in navezanostih samo zaradi strahu. Tudi to neposredno črpa vaše ledvice in rodila! Takrat vam tudi najbolj izbrana in kakovostna, biodinamično ali ekološko pridelana hrana ne bo veliko pomagala. Naj bo vsako vaše dejanje izvedeno po vaši vesti in z ljubeznijo, najprej do sebe. Pomislite na to tudi takrat, ko boste naslednjič pred izbiro, kaj dati v usta. Zakaj si ne bi, zdaj ko to veste, privoščili obilo kakovostne hrane za ledvice, sečila in rodila? Lahko je še več kot le zdrava, zato si preberite tudi članek o afrodiziaku. 

Ste že med rjuhami in boste članek do konca prebrali ob jutranji kavi?

Viri:
- Annals of the New York Academy of Sciences. 2002; 962: 372–377
- Journal of Ethnopharmacol 2001 May; 75 (2-3): 225-9
- Cancer Epidemiology Biomarkers and Prevention. 2001; 10: 949–954
- Japanese Journal of Reproductive Endocrinology. 2004; 9: 61–65
- Batmanghelidj, F. 2008. Telo kliče po vodi. Ljubljana: Ara založba
- http://www.healthcommunities.com/
- http://www.sciencedaily.com/
- http://www.uoguelph.ca/
- http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/druginfo/
- http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/


Ključne besede:
#, beli tok, menstruacija, ledvica, vitalnost, hrana, spolni organi, črni sezan, , suhe slive, plodnost

 

Sorodni članki:

0,015625

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: