Skupaj razkrivamo

28.6.2013

Razmišljate kot Angelina Jolie?
Boris Vene
 
Glede na aktualnost informacije o preventivni odstranitvi dojk Angeline Jolie zaradi možnosti, da bo zbolela za rakom, smo se odločili poslati tole posebno sporočilo.
 
Želimo vas informirati še o drugi plati tovrstnega razmišljanja ter o nekaterih dejstvih in zadnjih znanstvenih raziskavah.
 
Priznani raziskovalci, znanstveniki in zdravniki so odkrili, da podedovani geni ne določajo naše usode. To pomeni, da tudi v primeru, če so vaši predniki zboleli za določeno vrsto bolezni, nikakor ne pomeni, da ste sedaj na vrsti vi. (Pravzaprav je ta strah oziroma "misel na najhujše" najslabše, kar lahko sploh storimo, saj je točno to povod za bolezen.)  
 
Namreč, vsak gen se lahko izrazi na več kot 30.000 načinov. To teoretično pomeni, da bi 30.000 ljudi z enakim genom lahko doživelo drugačno izkušnjo.  
 
Svetovno priznani raziskovalec, avtor številnih knjig in bivši profesor na ameriški univerzi Stanford dr. Bruce Lipton pravi, da ljudje nismo žrtve dedne zasnove.
 
Pač pa si vsak posameznik kroji svojo usodo skozi oblikovanje lastnega, specifičnega pogleda na svet. Kar podedujemo od staršev in dejansko vpliva na razvoj bolezni, pa niso geni, temveč družinska prepričanja, vzorci in navade.
 
Lipton navaja izjemno statistiko vplivanja družinskih vzorcev na posameznika, ki popolnoma izniči teorijo o "podedovanih boleznih". Če družina rakavih bolnikov posvoji otroka iz zdrave družine - torej, brez vsakršne zgodovine te bolezni in zato tudi brez "slabih genov" - ima posvojeni otrok enako visoko možnost obolenja za rakom, kot jo ima krvni otrok teh staršev.
 
Gre torej bolj za življenjski slog in lastne odločitve, povezane z njim, ne pa za "tempirano bombo" v obliki "slabih" genov.
 
Zato predlagamo, da namesto v prebiranje tovrstnih novic - še posebej pa v razglabljanje o njih - raje usmerite energijo v iskanje pravih, objektivnih in kredibilnih informacij. Radost, sproščenost, veselje do življenja, ustvarjalno izražanje ter visoka samopodoba so najboljša zaščita za "dedne" bolezni. Ob tem pa sledimo "zdravi pameti": zmerna telovadba, počitek, pravilna prehrana ...
 
Več si lahko preberete v članku, povzetem po knjigi "Zdravje je v nas", ki naj bi predvidoma izšla konec tega leta. (Članek primarno govori o zelo zanimivi temi - kako telo ne vsrka iz hrane "kar nekaj", pač pa zgolj tisto, kar mu naroči um.)
 
Veliko zdravja, sonca in prešerne radosti,
Boris Vene                                                                                                     
 
P.S.: Članek se nahaja na novi spletni strani Moksha.si, za katero sem vam v prejšnjem sporočilu obljubil, da vas obvestim, ko bo začela delovati. Na njej boste poleg člankov našli tudi nekaj mojih osebnih izkušenj, predvsem v povezavi z izvedbo programa po dr. Gersonu ter nadgradnjo le-tega.

Ključne besede:
rak, genetska predispozicija, geni, radost

 

Sorodni članki:

0,015625

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: