Skupaj razkrivamo

11.7.2013

Voda kot rešitev za vse? 

Vse, kar boste prebrali v nadaljevanju, je Viktor Schauberger zapisal pred 80 leti. Gre za enega največjih znanstvenikov, o katerem v šoli nismo slišali prav ničesar (Ali vas to preseneča?). In sicer kljub temu, da je že takrat spoznal skrivnosti vode, izdelal in prikazal implozivni motor ter dokazal, kako deluje antigravitacija.

Večji del njegovih izumov in zapiskov je, tako kot pri Nikoli Tesli, po njegovi smrti končal v rokah varnostno-obveščevalnih služb. Na srečo pa je Schauberger v času svojega življenja veliko pisal in objavljal, zato je ostalo dovolj izvirnih gradiv, ki jih je Callum Coats v sodelovanju z Viktorjevimi potomci uredil v skoraj 1.000 strani obsežnih knjigah Eko-tehnologija. Iz druge knjige „Narava kot učitelj“ objavljamo nekaj Schaubergerjevih spoznanj o vodi. 

„Voda se ne ravna po mehanskih zakonih. Zanjo ne veljata gravitacijski zakon in zakon o ohranitvi energije. S takšnim popačenim pogledom, ki nam ga je vsilila znanost, smo v slepi ulici.  

Naša znanost poskuša vse razbijati in analizirati. Največjo pogonsko silo v današnjem času dobivamo z eksplozijo (motorji z notranjim izgorevanjem, atomska fizika). Narava ne ravna tako. Njen prvotni način delovanja, ki ga lahko opazimo prav pri vodi, je, da namesto eksplozije uporablja implozijo. Največ energije narava ustvari tako, da jo pritegne. Narava sile pritiska in eksplozije uporablja zgolj kot destruktivno orodje, ko znižuje kakovost določenim sistemom. Znanstveniki bi prišli veliko dlje, če bi se usmerili na proučevanje fuzije in hladne transformacije vodika v helij, tako kot to narava počne že milijone let.

Če dojamemo dejanske zakonitosti vode, bomo imeli na razpolago neomejeni vir energije, ki jo lahko po potrebi prenašamo kamor koli – tja, kjer jo potrebujemo. Že ena sama kapljica vode vsebuje več energije, kot je je zmožna proizvesti naša povprečna hidroelektrarna. 

Vodo je možno dvigati vertikalno brez črpalk. Električno in sevalno energijo iz vode lahko pridobivamo brez stroškov. S takšno vodo lahko izboljšamo tudi kakovost zemlje ter premagamo bolezni. Po njej je možno prenašati tudi snovi, ki so težje od nje.“

Arhimed potrebuje dodelavo 
„Tisto zadnje sem kot gozdar uporabljal za varen prevoz hlodov trdega lesa. Arhimedov zakon pravi, da težek les ne bo plaval, saj bo iztisnil toliko vode, kot je težek sam, kar pomeni, da bo potonil ali se zataknil pri prenosu. Moj oče pa je vedno govoril, da je reka čez dan, ko je vroče, utrujena od sonca in zato ne bo mogla prevažati hlodov. Ponoči, ko jo osveži Luna, pa to lahko stori. Najtežje hlode lahko prenašamo ob polni luni. To ljudsko izročilo se je izkazalo kot popolnoma točno. Težke hlode sem brez težav prenašal ponoči, takoj ko bi posijalo sonce, pa so tonili in se ustavljali. 

Tudi gravitacijski zakon in zakon o ohranitvi energije vam bo demantirala vsaka gorska postrv. Ali ste se kdaj vprašali, kako postrv nepremično mirno stoji v brzicah? Kako lahko ribe plavajo proti toku in ob tem celo premagujejo višinske razlike? Kako lahko postrv ali losos preskočita šest metrov visok slap, ki teče navzdol, nato pa nadaljujeta s plavanjem proti toku?
Najprej je treba razumeti Naravo, če želimo kopirati njen način delovanja. Prav opazovanje rib me je pripeljalo do razumevanja implozije in antigravitacije.

Že moja mati je razlagala, da se duše umrlih gibljejo proti izviru in da postrvi uporabljajo njihovo energijo, da bi lahko plavale proti toku ter celo preskakovale višinske ovire. To, kar je moja mati (in verjetno tudi njeni predniki) imenovala duše umrlih, je dejansko duša vode, ki v sebi nosi moči premagovanja gravitacije. 

Vrtinci so točke, na katerih se ribe zavrtijo (vrtijo se v liniji, podobni jajcu), vzpostavijo posebno ritmično gibanje in nato naenkrat, kot da bi jih vrtinec katapultiral navzgor, preskočijo na višjo točko. 

Na enak način sem opazoval, kako začnejo v reki (pozimi) pod ledom plesati kamni, ki so do takrat ležali na dnu. Enaka oblika gibanja kot pri postrvih jih na koncu katapultira navzgor, tako da prebijejo led in celo ležijo na njem. 

Z leti sem odkril, da je prav oblika gibanja ta, ki v določenem trenutku izniči gravitacijo. 
Takšna moč obstaja v vodi, le če ni uravnavana in če reka ne teče v utrjenih umetnih koritih. Tudi črpanje vode iz izvira z jeklenimi tlačnimi turbinami v vodi odžene to energijo.“

Naravi je vseeno
To, kar bodo mnoge učene glave imenovale „mistično“, je za sile narave nekaj povsem vsakdanjega. Narava se ne meni za naše znanstvene dogme. Sile narave – in ne naša znanost – omogočajo življenje na tem planetu.

Stanja vode (trdno, tekoče, plinasto) ter njene eterične in energijske lastnosti so bistvo njenega energijskega potenciala. Gibanje vode je način, na katerega voda ustvarja in prenaša energijo. Danes nam te energije niso na razpolago, saj smo jih nevede izrinili iz vode. V želji, da se je polastimo, smo je oropali njene energije in duše. 

Naši predniki so vodo videli veliko bolj celostno, kot jo danes mi. Zanje je bila vir vsega življenja. Imenovali so jo kri (ali mleko) matere Zemlje, saj so vedeli, da omogoča rast in obstoj vsega živega. In tako kot kri ni zgolj tekočina, temveč tudi življenjska energija, je tudi v vodi veliko več kot zgolj molekule vodika in kisika. Dihanje morja in oceanov so naši predniki prepoznavali kot dih bogov, ki omogočajo, da je zemlja topla, vlažna in rodna. Danes vemo, da prav lastnost vode, da akumulira in oddaja toploto, ustvarja osnovni pogoj življenja na Zemlji. 

Če znamo v vodi prepoznati sile, ki jih vsebuje, jih lahko razdvojimo in uporabimo na različne načine. Lahko jo uporabimo kot formativno silo ali kot naravno gonilno silo. Prva nam bo omogočila, da proizvedemo neomejeno količino potrebnih hranil, druga pa nam bo dala mehansko energijo za popolno svobodo gibanja.“

Ko smo vodi odvzeli energijo, smo jo odvzeli tudi sebi
„Uživanje predelane vode, v kateri ni več energije, vodi v padec vitalnosti in človeka vodi v rakave bolezni ter mentalno, moralno in fizično pešanje. 

Široka uporaba takšne vode bo prizadela tudi druge oblike življenja na Zemlji. Zbolevale bodo tudi rastline in živali. Planet bo namesto razvoja doživel nazadovanje. Naša civilizacija se je toliko oddaljila od osnovnih zakonov narave, da smo sami sebe izobčili in živimo izven Zakona – v dobesednem pomenu te besede. Na žalost pa zdravilna rastlina, ki bi lahko ozdravila neumnost človeštva, ne obstaja.“

Nevarni obeti za prihodnost
„Če bomo nadaljevali po tej poti, se nam obeta pospešeni zdrs v novo ledeno dobo, le da jo bodo tokrat povzročili prav naša znanost in napačni načini ravnanja z vodo, gozdom, zemljo, rudami, …“ (Schauberger zelo obsežno in natančno opisuje mehanizme narave in kako bo naše neomajno vrtanje v zemljo pripeljalo do vse večjih vremenskih sprememb, ujm, nenadnih toplih ali mrzlih front in postopoma tudi do poledenitve.)

Edina pot je pot služenja stvarstvu
„Prihaja čas, ko se bodo ljudje osvobodili dogme in spoznali pra-namen življenja. To bo edina pot, da se človeštvo reši pohlepa in materialnega suženjstva, ki je iz večine ljudi naredil žrtve, ki slepo verjamejo sistemu.

Namesto slepega iskanja dela bodo ljudje iskali svojo možnost, da služijo Naravi. Takšen pristop pa bo pripeljal tudi do drugačne, pravične distribucije dobrin. In človek bo končno postal Krona stvarstva.“

Ključne besede:
skrivnost vode, voda, Schauberger, implozija, eksplozija, Arhimedov zakon, vrtinec, energijski potencial

 

Sorodni članki:

3,100586E-02

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: