Skupaj razkrivamo

23.3.2015

Naravno nad težave s prostato

Težave s prostato niso redkost. Če je verjeti statistikam, se z benigno povečano prostato srečuje kar vsak drugi moški po 50. letu starosti in skoraj vsak moški po 80. letu starosti.

Značilni znaki težav s prostato
Prostata je spolna žleza, ki leži pod sečnim mehurjem. Ker obdaja začetni del sečnice, njeno nenormalno povečanje moški občutijo kot motnje v uriniranju in odtoku seča iz mehurja. Razraščanju žleznega tkiva prostate ob sečnici pravimo benigno povečanje prostate. Običajno se pojavi po 50. letu starosti. 

Težave, ki jih povzroča prostata, se ne pojavijo naenkrat, temveč nastajajo postopoma. Moški, na primer, opaža, da je sprva curek seča vse tanjši, da uriniranje traja dlje časa, na koncu pa seč le še kaplja. Zaradi motenj pri uriniranju postaja tudi mehur vse bolj občutljiv, razdražen. Moškega vse pogosteje tišči na vodo. Večkrat se zaradi tega lahko zbudi tudi ponoči. Ob vsem tem se lahko sečila tudi vnamejo, kar lahko moški čuti kot pekoč občutek ob uriniranju.

Benigno povečana prostata – „moška mena“?
Znaki benigno povečane prostate niso zgolj motnje v uriniranju, temveč se lahko odražajo tudi kot težave z erekcijo. Moškemu ob tem upade tudi želja po spolnosti. Povečana prostata namreč pritiska tako na sečnico, po kateri potujeta urin in semenska tekočina, kot tudi na živce in žile, zaradi česar verjetno nastanejo tudi težave z erekcijo. 

Mnogi naturopati pravijo, da benigno povečana prostata ni znak, da je z moškim libidom nekaj narobe ali da nas ne ljubi več ipd., temveč je to normalen proces staranja moškega oziroma moška mena. Tako kot ženske počasi izgubljajo „energijo“, ki je potrebna za spočetje novega življenja, in prehajajo v menopavzo, tako tudi moškim življenjska energija s staranjem upada. 

Seveda pa je od kakovosti življenja oziroma kakovosti odnosa moškega do sebe odvisno, kdaj se bo s povečano prostato srečal. Ali bo to po 50., 80. letu starosti, ali pozneje ali pa celo prej? 

Z benigno povečano prostato se bodo prej srečali moški, ki imajo preveliko telesno težo, pijejo veliko alkohola, mrzlih pijač, kave …, zanemarjajo pomen zdrave prehrane, hidracije telesa, imajo enolično sedeče delo (avtoprevozniki, vozniki, pisarniško delo …), moški, ki pretiravajo s kolesarjenjem ali z drugimi ekstremnimi športi, z delom ali dejavnostmi, pri katerih se telo in energija telesa izčrpavata, itd. 

Nasprotno pa lahko moški z izgrajenim odnosom do sebe oziroma s kakovostnim načinom življenja težave premaknejo daleč v pozna leta življenja.

Potrjena naravna pomoč za prostato
Ko se težave s prostato pojavijo, je seveda priporočljivo, da se najprej izključi najhujše – rak prostate. 

Ko je potrjeno, da gre zgolj za benigno povečano prostato, si lahko moški težave učinkovito lajša tudi s preizkušenim naravnim zdravilom iz žagastolistne palme (A. Vogel Prostasan®). Učinkovitost naravnega zdravila so potrdili tako slovenski urologi kot Ministrstvo za zdravje. Priporoča se za blaženje blago do zmerno povečane prostate. Mnogi urologi pa imajo dobre izkušnje z njim tudi v hujših stadijih benignega povečanja prostate. 

Zdravilo naj bi delovalo na več načinov. Po dosedanjih raziskavah naj bi zaviralo spreminjanje testosterona v njegovo močnejšo obliko dihidrotestosteron. Dihidrotestosteron namreč vzpodbuja rast tkiva prostate. Obenem naj bi z zaviranjem encimov, ki sodelujejo v vnetnem procesu, tudi zmanjševalo nastajanje edema (kopičenje tekočine v medceličnem prostoru) in vnetja.

Pred jemanjem naravnega zdravila iz žagastolistne palme se je dobro posvetovati o načinu in dolžini jemanja pripravka glede na vašo stopnjo težav s prostato. Za dobre učinke se priporoča vsaj 6-mesečno jemanje. Večina moških bo zaznala olajšanje težav že po štirih tednih jemanja.

Vendar pozor! Ko se bodo težave s prostato po jemanju pripravka umirile in če boste nehali jemati navedeni pripravek, naj vas ne preseneti, če se bodo težave spet pojavile. To ne pomeni, da je ta pripravek neučinkovit, gre zgolj za to, da se povečanja prostate ne da dokončno umiriti, lahko le zmanjšamo simptome in zaviramo rast prostate na daljši rok, in sicer s čim manj stranskih posledic.

Zraven učinkovitosti ga namreč odlikuje tudi to, da ne povzroča za moškega še kako motečih stranskih učinkov, kot so motnje erekcije, motnje ejakulacije, upad libida, rast moških prsi …, česar za sintezna zdravila na tem področju ne moremo trditi. 
Še več, nedavne raziskave z navedenim naravnim zdravilom dokazujejo, da se ob izboljšanju težav s prostato izboljša tudi spolna funkcija (nezmožnost erekcije, težave z izbrizganjem sperme, pomanjkanje spolne želje).

Z učinki in varnostjo navedenega naravnega zdravila so v Švici tako zadovoljni, da ga tam predpisujejo na zdravniški recept, ki ga povrne zavarovalnica. Pri nas na žalost še ni tako.

Ključne besede:
prostata, uriniranje, erekcija, spolnost, naravna moč, Prostasan, naravno zdravilo

 

Sorodni članki:

0,03125

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: