Skupaj razkrivamo

13.5.2015

Moški in ženska – ogenj in voda
Besedilo: Andreja Šeme

Ogenj in voda sta dve naravni sili, ki imata veliko moč. Sonce daje moč za življenje, iz vode se življenje razvija. Harmonija med ognjem in vodo že milijone let ustvarja pogoje za življenje in razvoj vseh bitij.

Igra jina in janga
V naravi najdemo veliko diametralnih nasprotij, ki lepo delujejo v paru: dan in noč, plima in oseka, Sonce in Luna, … Tudi moški in ženska. Dejstvo je, da smo si med seboj različni, vendar lahko skupaj tvorimo popoln par. Odnosi med spoloma pa so lahko lepi in harmonični, le če se oba zavedata, da sta si različna in da ju ta drugačnost medsebojno bogati. Kdor išče partnerja, ki bo deloval enako kot on sam, bo iskal dolgo in bo razočaran.

Spolnost in čustvovanje
Vzporednico z ognjem in vodo lahko potegnemo tudi pri človeku. Taoisti pravijo, da je na spolni ravni moški kot ogenj, hitro se razvname in hitro dogori, ženska pa je kot voda, počasi se segreva in dlje časa ostaja vroča. Moški ima izbočene spolne organe in daje energijo, ženska vbočene in energijo sprejema, jo posrka vase. Spolnost je mešanje moške in ženske energije. Zanimivo je, da ženske nismo samo voda in da moški niso samo ogenj. Če smo taki v spolnosti, smo v čustvovanju ravno obratni. Ženske čustvujemo ognjevito, ni nam težko pokazati, kaj čutimo, jokamo, kričimo, se smejimo. Moški pa čustvujejo bolj navznoter, v sebi. 

Moški in ženska sta si med seboj očitno različna in prav ta različnost vsakega partnerja bogati ter spravlja v harmonijo. Moški pomaga ženski na področju spolne energije, s svojim ognjem greje njeno vodo. Ženska pa pomaga moškemu na ravni čustev, s svojim ognjem greje vodo njegovega srca.

Ledvice – vir spolne vitalnosti
Za zdravje spolnih organov tako pri moškem kot pri ženski skrbi sistem ledvic, ki vključuje tudi moška moda in ženske jajčnike – Kitajci ju pomenljivo poimenujejo „zunanje ledvice“. Ledvice torej nadzirajo spolne in razmnoževalne funkcije, so filter za odpadne snovi in tvorec hormonov. Zato so ledvice za telo primaren vir spolne vitalnosti, biopotenciala in najbolj pomemben rezervoar esencialne energije. Kitajci jih imajo za najpomembnejši pokazatelj zdravja in imunosti. Težave z ledvicami lahko pripeljejo do slabe vitalnosti in spolne impotence. Po navedbah strokovnjakov ima težave s slabšim delovanjem ledvic kar okoli 10 odstotkov odraslih ljudi.

Vitalna voda – vitalne ledvice
Ledvice so, tako kot večina našega telesa, predvsem iz vode. Zato bomo za njihovo vitalnost, zraven ekološko pridelane hrane in gibanja, veliko naredili, če bomo uživali vitalno vodo. Tudi s poskusi so dokazali da vitalno vodo z zdravo strukturo kristala telo lažje sprejme, zato lahko taka voda odlično opravlja svojo nalogo. Če v spolnosti potrebujemo več energije, sta hidracija in uživanje revitalizirane vode še kako pomembna!

Ključne besede:
ogenj, voda, sonce, jin, jang, moški, ženska, spolnost, čustvovanje, energija, ledvice, hidracija

 

Sorodni članki:

0,03125

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: