Skupaj razkrivamo

9.5.2016

Se odločate za otroka? Najprej opravite s toksini …
Besedilo: Adriana Dolinar 

Številnim mladim staršem je žal, da se niso bolj posvetili pripravi na spočetje. S tem bi se namreč lahko izognili številnim težavam med nosečnostjo, otroku pa zagotovili trdnejše zdravje vse od spočetja naprej.

Naj otrok ne bo koš za smeti
Vsaka ženska bi morala še pred odločitvijo za spočetje opraviti s telesnimi strupi. Kar tretjina vseh toksinov, ki jih ima ženska v telesu, namreč preide na otroka že med nosečnostjo in tudi pozneje, v času dojenja. 

Zakon narave ne deluje v korist razvijajočemu se otroku. To pomeni, da je plod dobesedno koš za smeti za vse strupe, ki so se v materinem telesu nakopičili še pred spočetjem, pa tudi med nosečnostjo in v času dojenja. Če je le možno, si torej vzemite čas in preverite, kako je s toksini v vašem telesu, in jih še pred spočetjem čim več odstranite. Naj vas vodi zavedanje, da je koncentracija toksinov v času nosečnosti in dojenja v telesu ploda oziroma dojenčka veliko večja kot pri vas.

Preprečite vnos toksinov s hrano
V obdobju pred spočetjem poskrbite, da v telo ne boste vnašali novih toksinov. Uživajte torej le domačo in ekološko pridelano hrano. Ostanki pesticidov, umetnih gnojil, antibiotikov, hormonov … v konvencionalnih živilih in kopica aditivov v predelanih živilih je zadnje, kar potrebuje vaše telo za uspešno »gostitev« novega bitja. 
Da se bo lahko telo uspešno čistilo, obvezno poskrbite, da boste ves čas pili dovolj čiste vode. Več o tem si preberite v knjigi Telo kliče po vodi dr. Batmanghelidja.

Z mlečnokislinskimi mikrobi nad toksine
Za uspešno razstrupljanje in krepitev telesa je nujno okrepiti tudi prebavila. Dobra prebava hrane in ustrezno vsrkavanje vitalnih snovi sta nujni, če naj se telo reši toksinov.
Posebno pozornost namenite negi črevesne flore. Če je zaradi jemanja antibiotikov, uživanja sladkarij in stresa porušena, znova okrepite koristne mlečnokislinske mikrobe, saj pomembno sodelujejo pri razstrupljanju telesa.

Že na ravni črevesnega lumna nekateri koristni mlečnokislinski mikrobi »kelirajo« strupe tako, da jih zajamejo vase in prek blata pospremijo iz telesa. Tako strupenim snovem iz hrane in pijače preprečujejo, da bi se vsrkale v telo. 

Mlečnokislinski mikrobi skrbijo tudi za zdravje in odpornost črevesne sluznice, preprečujejo razraščanje škodljivih mikrobov … Tako onemogočijo, da bi prišlo do sindroma prepustnega črevesja, ki kopici toksinov, mikrobov in neprebavljenih delcev hrane omogoča vdor v telo, kar še poveča toksično obremenitev telesa. 

Mlečnokislinski mikrobi pomembno sodelujejo tudi pri obvladovanju kandide, zato ne bo prišlo do obremenjenosti telesa s toksini kandide. Še več: ker čezmerno razmnoževanje kandide pripelje do pomanjkanja želodčne kisline, boste hkrati poskrbeli za dobro delovanje želodca. Ne pozabite, da je pravšnja mera želodčne kisline prva obrambna linija pred toksini, mikrobi in paraziti, ki jih zaužijete s hrano in pijačo. Kadar želodčne kisline ni dovolj, ta zaščita oslabi, telo pa je čedalje bolj obremenjeno in izčrpano. Več o krepitvi črevesne flore si lahko preberete v knjigi Obvladajte kandido, preden bo ona obvladala vas (http://shop.zazdravje.net/).

Čim prej se znebite amalgama
Poleg splošnega očiščevalnega programa telesa (z algami in drugimi zelenimi čistilci, z naravnimi sokovi, s krepitvijo jeter in črevesne flore …) poskrbite tudi za odpravo amalgamskih zalivk. Če je le mogoče, naj vam jih zobozdravnik odstrani še pred spočetjem. Najprej naj se loti vseh, ki so v vaših ustih manj kot sedem let. V prvih sedmih letih se namreč iz zalivk sprosti v telo do 50 odstotkov živega srebra! Kot veste, lahko živo srebro pri otroku povzroči hude zdravstvene posledice, celo avtizem. Kako varno odstraniti zalivke in telo očistiti živega srebra, si lahko preberete v knjižici Resnice in zmote o zdravju zob, ki jo lahko prelistate na spletnem naslovu http://shop.zazdravje.net/

Ne uporabljajte kozmetičnih izdelkov, polnih strupenih snovi
Zaradi slabega nadzora se v kozmetičnih izdelkih pogosto skrivajo številne snovi, ki so strupene tako za odrasle kot za otroke. Ko se odločate za spočetje, opustite konvencionalno kozmetiko in začnite uporabljati ekološko. Ne bo vam žal. 

Strupene snovi v kozmetičnih izdelkih povzročajo številne težave, med katere spada tudi rak dojke. Tega neposredno povezujejo z uporabo dezodorantov, ki vsebujejo parabene – umetne oponašalce estrogena. Povezava naj bi bila veliko močnejša od tiste med rakom dojke in nadomestno hormonsko terapijo v času menopavze. 

Tudi ftalati, ki jim številni pravijo človeški reproduktivni toksini ali pa hormonski motilci, niso nedolžni. Poskusi, opravljeni na živalih, so pokazali, da povzročajo razvojne motnje pri plodih moškega spola. 

Namesto da čakate na trdne dokaze o tem, kako toksini v konvencionalni kozmetiki vplivajo na človeško zdravje, se jim raje izogibajte.

Najnovejša raziskava kaže, da se prepojenost telesa s toksini zelo zmanjša že po nekaj dneh uporabe kozmetike, ki ne vsebuje spornih ftalatov, parabenov, triklosana in oksibenzonov (BP3). Test so opravili na stotih najstnicah, ki so samo tri dni uporabljale kozmetiko in ličila brez toksinov. Pokazalo se je, da se je količina ftalatov (dišave, laki za nohte …) v njihovih telesih zmanjšala za 27 odstotkov, raven oksibenzonov (izdelki za sončenje) in triklosana (mila, zobne kreme, dezodoranti …) za 36 odstotkov, količina parabenov (kreme, losjoni, šamponi …) pa za 44 odstotkov. 

Iz stanovanja odstranite vire zastrupljanja 
Novejše raziskave dokazujejo, da elektrosmog (o njegovi škodljivosti smo pisali v marčevski številki) ni kriv le za neplodnost številnih parov, temveč tudi za nastanek alergij, težav s kožo, hiperaktivnosti pri otrocih … Zato iz bivalnega okolja, zlasti iz spalnice in prostora, v katerem se zadržujete večino časa, odstranite vse vire elektrosmoga, zlasti mikrovalovne pečice, brezžični internet in brezžične telefone. 

Če v kopalnici, kuhinji ali kakem drugem prostoru opazite črne lise med ploščicami ali steno, posuto s črnimi pikami, se po nepotrebnem izpostavljate toksični obremenitvi. Zlasti v prostorih z veliko vlage se namreč razmnožujejo številne plesni. Ena od nevarnejših je črna plesen (Stachybotrys chartarum). Ker plesni izločajo spore, jih vdihavamo in s tem obremenjujemo telo z mikotoksini. Posledice so lahko alergije, podobne senenemu nahodu, težave z dihali, draženje oči, kožni izpuščaji, šibkejši imunski sistem … Vemo tudi, da so na plesni še posebno občutljivi ljudje z obolenji na dihalih, osebe s kroničnimi obolenji, otroci in starejše osebe. Trdnih dokazov o vplivu plesni na spočetje in plod sicer še ni, vendar to ne pomeni, da niso nevarne. Raziskave, opravljene na miših, so pokazale, da toksini črne plesni, ki so jo zaužile s hrano, povzročajo upad števila brejih miši, povečajo število mrtvorojenih mišk, mišk s prenizko telesno težo itn. Plesni je torej smiselno trajno odstraniti še pred spočetjem. Več o tem si lahko preberete tudi na spletnem naslovu http://www.moldbacteria.com/.
 
Med vire toksinov spadajo tudi plini, ki se sproščajo iz tapet, barv za pleskanje in pohištva, pa tudi snovi, ki preprečujejo gorljivost materialov. Slednje (PBD, PBDE) dokazano povzročajo motnje v razvoju ploda, nevrološke bolezni in raka. Dokazali so tudi, da se izločajo v materino mleko. Te snovi je najti v električnih instalacijah, oblazinjenem pohištvu, nekaterih oblačilih in celo v igračah. Iz predmetov se izločajo v prostor predvsem v prvih šestih mesecih po nakupu. V tem času lahko pridejo v telo, od koder se ne izločijo več. Uporaba teh pripravkov naj bi bila sicer že nekaj let prepovedana, vseeno pa se o tem prepričajte še pred nakupom.

Ne pozabite na pet notranjih strupov
Tradicionalne medicine kot pet notranjih strupov navajajo žalost, jezo, skrb, strah in pohlep. Večkrat smo že zapisali, da dolgotrajna jeza, skrb, žalovanje … izčrpavajo telo in vodijo v številna obolenja, čeprav jemo ekološko pridelano hrano in živimo v biohiši. 
Pomanjkanje energije za delovanje posameznih notranjih organov, s katerimi so povezana čustva (jeza z jetri, strah z ledvicami in maternico …), ter posledično kopičenje toksinov pa nista edini težavi, ki ju povzročajo ti notranji strupi. Številne knjige namreč pravijo, da je otrok že od spočetja naprej zavedno bitje, ki čuti vse, kar se dogaja z nami in okrog nas. To pomeni, da plod čuti vašo žalost, izbruhe jeze, skrb, strah itn., zaradi česar utegne utrpeti travme. Tega si seveda ne želite, zato, če je le mogoče, z dolgoletnimi zamerami in strahovi opravite še pred spočetjem, nove konflikte pa razrešite čim prej – če je le mogoče, v enem dnevu.

Recept za boljše delovanje jeter.
Organ, ki skrbi za razstrupljanja telesa, lahko občasno okrepite s čistilno kuro, saj bo tako lažje opravljal svoje naloge. V ta namen vsako jutro na tešče zaužijte sok, za katerega potrebujete naslednje sestavine: sok 1 limone (uporabite lahko tudi limetin ali pomarančni sok), ščepec sušenega ali košček svežega ingverja, 1 strok česna, 1 jedilno žlico oljčnega olja in vodo. Vsak naslednji dan (do petega dne) dodajte po en strok česna in eno žlico oljčnega olja več. Peti dan torej uporabite pet strokov česna in pet žlic oljčnega olja, ostale sestavine pa naj ostanejo enake. Ko očistite jetra, lahko delujejo celo za 15 odstotkov bolje. Več o tem, kako očistiti telo ter se s tem rešiti številnih težav in celo raka, najdete na: https://thetruthaboutcancer.com.

Ključne besede:
spočetje, nosečnost, hrana, dojenje, toksini, prebavila, črevesna flora, kandida, amalgam, elektrosmog, strupi

 

Sorodni članki:

0,046875

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: