Skupaj razkrivamo

4.2.2009

Prepustite se čarobni energiji eteričnih olj!
Piše: Adriana Dolinar

»V vsaki kulturi in vsaki tradicionalni medicini pred našo je bil proces ozdravitve dosežen s premikom energije.« – Albert Szent – Gyorgyi, Nobelov nagrajenec za medicino (1937)

Če želite, si lahko še naprej zatiskate oči in za prehlad krivite viruse, globoko v sebi pa veste, da se vas je prehlad lotil vedno le takrat, ko niste bili v pravem ritmu, v skladu s samim sabo, ko torej niste bili v fizičnem, psihološkem, socialnem in duhovnem ravnovesju.
 
Drugače povedano, ko nismo v ravnovesju, je tudi frekvenca energije našega telesa nižja, in ne optimalna. Slednja naj bi, po meritvah B. Tainie z Washingtonske univerze, za zdravega človeka znašala od 62 do 78 Hz. To pomeni, da človek nima dovolj energije in se v vseh pogledih ni sposoben ustrezno odzvati na dražljaje iz okolja, pa četudi so to le virusi navadnega prehlada.

V teh novicah ste že marsikaj prebrali o naravnih rešitvah, zdravilnih zeliščih in učinkih prehrane. Področje, ki ga veliko manj poznamo, v sebi pa skriva veliko dragocenih rešitev, je terapevtska uporaba eteričnih olj.

Zakaj uporabiti čista eterična olja?
Ker vsebujejo modrost narave, ker so izdelana iz visokofrekvenčnih molekul (od 52 MHz do 320 MHz) in imajo moč, da dvignejo frekvenco člove- škega telesa vsakič, ko smo z njimi v stiku, in ker pomagajo imunskemu sistemu v boju z virusi,bakterijami, glivicami, paraziti … 

Seveda je treba razlikovati med pravimi terapevtskimi eteričnimi olji in tistimi, ki so namenjena na primer zgolj odišavljanju prostora. Raziskave dokazujejo, da visoka frekvenca čistih eteričnih olj ustvarja okolje, v katerem bakterije, glive in virusi ne morejo preživeti.

Eterična olja ustvarjajo visoko frekvenčno okolje tudi za telo. Dokazano je, da nekatera eterična olja, na primer origana, timijana in rožnega lesa (rosewood) – ustvarijo avtolitično (samorazkrojevalno) reakcijo v mikrobih, vključ- no s tistimi pri streptokokni pljučnici, ki prizadene mnogo otrok. K raziskovanju avtolitičnih učinkov eteričnih olj
na mikrobe je doktor Hornovo (Weber State University v Ogdenu, Utah, ZDA) spodbudil pripetljaj v njenem laboratoriju. Med pripravo bakterij streptococcus pneumonia za naslednji test je po laboratoriju razpršila aromatično eteri- čno olje, ko pa je pozneje pregledovala vzorce mikrobov, je ugotovila, da ti dobesedno razpadajo.

Tako je avtolitične učinke testirala pri 74 eteričnih oljih, med katerimi so najboljše rezultate pokazali prav prej omenjeni origano, timijan in rožni les. Zmeren zaviralen učinek na patogene je bil dosežen tudi z eteričnim oljem cimeta in klinčkov. Dr. Hornova je poudarila, da so eterična olja močna zdravila tudi v boju z E. Coli in mnogimi vrstami gliv. Ti testi so dovolj dober dokaz, da lahko eterična olja uničijo, zavirajo ali
kako drugače ovirajo viruse, bakterije in glive ali celo parazite.

Zanimivo je tudi dejstvo, ki pojasnjuje, kako velik pomen pripisujejo eteričnim oljem francoski zdravniki. Ti namreč v svojih praksah izvajajo tudi aromatogram, kar pomeni, da vzorec mikrobov, vzet iz okuženega dela pacientovega telesa, kultivirajo v laboratoriju in izpostavijo različnim eteričnim oljem z namenom, da bi terapijo izpeljali z za posameznega pacienta najučinkovitejšim eteričnim oljem ali mešanico eteričnih olj! Odkrili so namreč, da čeprav več pacientov trpi za istim obolenjem, nekatera olja učinkujejo bolje pri enih kot pri drugih. Pri nas je žal v praksi le antibiogram, s katerim zdravniki izbirajo med bolj ali manj učinkovitimi antibiotiki.

Kako lahko eterična olja dosežejo tako močne učinke v našem telesu?
Moč eteričnih olj lahko iščemo v podobnosti kemične strukture rastlinske in človeške celice. Eterično olje rastline in kri človeka si delita številne skupne lastnosti. Gre za štiri osnovne elemente, ki so tako v rastlinski kot v človeški celici: C, H, N in O (ogljik, vodik, dušik in kisik). Ta skupna kemična osnova eteričnim oljem omogoča učinkovito prepletanje s človekovo biokemijo. Poleg tega pa imajo eterična olja beljakovini podobno strukturo, ki je sorodna tisti v človeških celicah in tkivih. To človeški beljakovinski strukturi omogoča, da zlahka prepozna in sprejeme kemično sestavo (zdravilno lastnost) eteričnega olja. Eterična olja vsebujejo tudi hormonom podobne snovi, zato učinkovito spodbujajo celično/tkivno regeneracijo.

Zakaj imajo eterična olja vse te lastnosti?
Preprosto zato, ker je to njihovo delo oziroma njihova lastna zaščita za preživetje. Eterično olje ima močne protibakterijske, protivirusne in protiglivične lastnosti. Je tekočina, ki nosi življenjsko energijo rastline. Primerjano s človeškim telesom, je eterično olje krvna plazma rastline. Je hlapna tekočina, destilirana iz različnih
delov rastline: semen, listov, stebel, korenin, cvetov, sadežev … In če se katerikoli del rastline poškoduje, se sprosti tekočina, ki jo ščiti pred dodatno poškodbo z mikrobi in stimulira samoregeneracijo. Ta tekočina je nujna za preživetje rastline, zato se imenuje »essential oil« – esencialno olje.

Do danes mnoge študije potrjujejo:
Origano je zelo agresiven do vseh mikrobov, deluje protivnetno in pomaga pri prebavnih
težavah. Skupaj s cimetom sta 95-odstotno učinkovita v boju s kandido, E. coli in vrstami
streptococcus.

Timijan je med drugim zelo močan v boju z virusi, poleg tega zaradi močnih antioksidativnih lastnosti ščiti jetra, srce in ledvica.

Cimet je 99,9-odstotno učinkovit proti vsem virusom. Celo virus ebole ne more preživeti v
prisotnosti čistega cimeta. Se sprašujete, zakaj se je cimet nedavno znašel na seznamu
»nevarnih« pripravkov, ki ogrožajo zdravje ljudi? Mogoče zato, ker zaradi svojih lastnosti bolj ogroža zaslužek farmacevtske industrije kot pa zdravje ljudi?

Rožmarin je učinkovit proti parazitom.

Dvoodstotna raztopina eteričnega olja evkaliptusa, razpršena v zrak, dokazano uniči okrog 70% stafilokokov.

Klinčki ali nageljnove žbice so najmočnejši antioksidant v naravi!

Zakaj torej ne bi raje zaupali naravi in si uteho iskali pri njej, ne pa pri dobička željni farmacevtski industriji? 

Ključne besede:
eterično olje, frekvenca telesa, samorazkrojevanje, samozdravljene, prehlad, ravnovesje, virusi

 

Sorodni članki:

0,015625

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: