Skupaj razkrivamo

19.12.2018

Kaj zmore biološka medicina?
Besedilo: Petra Potočnik

Imate revmatoidni artritis, astmo, diabetes, fibromialgijo, multiplo sklerozo, lupus …? »Zdravili vas bomo vas do konca življenja.« 

Takšna je značilna zdravniška razlaga, kakršne so vajeni številni bolniki, ki trpijo zaradi katere od kroničnih bolezni. In če bi vam nekdo povedal, da obstajajo tudi zdravniki, ki lahko taka stanja trajno pozdravijo, ne da bi vam bilo treba skrbeti, da vam bodo predpisali močna zdravila s kopico neželenih učinkov?

Ne govorimo o čudežnih obljubah raznovrstnih samooklicanih zdravilcev, ampak o izkušnjah ene od najbolj uveljavljenih klinik biološke medicine, Klinike Paracelsus v Švici. Če morda še niste slišali za izraz biološka medicina, povejmo, da gre za holistično obliko medicine, ki ima v Švici in Nemčiji že globoke korenine. Zdravljenje razume predvsem kot spodbujanje, uravnoteževanje in obnavljanje naših lastnih moči samoregulacije. 

Utemeljitelj in pionir sodobne oblike evropske biološke medicine je prof. dr. Thomas Rau, dolgoletni strokovni direktor največje evropske holistične klinike, Klinike Paracelsus v Švici, zdaj pa dekan švicarske Akademije za biološko medicino (Swiss Biological Medicine Academy) in izobraževalne klinike Švicarski center za biološko medicino (Swiss Biological Medicine Center). Mnogi ga, ne brez razloga, razglašajo tudi za enega od najboljših zdravnikov zdajšnjega časa. Iz medicine je diplomiral v Švici in ZDA ter pred 35 leti kot mlad revmatolog pri delu v zasebni praksi ugotovil, da svojim pacientom z uradno medicino ne more prav veliko pomagati. S tem se je začelo njegovo življenjsko poslanstvo: ustvariti medicinski sistem, ki bo paciente resnično pozdravil. Prepotoval je svet, se seznanil z vsemi pomembnimi starodavnimi medicinskimi znanji in najnovejšimi znanstvenimi odkritji ter jih povezal z doktrino švicarske tradicionalne medicine. Vse to je uporabil pri snovanju temeljev celovite nove medicinske teorije – biološke medicine. 
Uspešnost njegove ekipe pri zdravljenju kroničnih bolezni, za katere uradna medicina nima rešitev, je vsaj 65-odstotna. Na čem slonijo taki uspehi in kaj se lahko iz tega naučimo, četudi nimamo toliko denarja, da bi se odpravili na zdravljenje v Švico? 

TRI OSNOVNA NAČELA ZDRAVLJENJA PO PRISTOPU BIOLOŠKE MEDICINE 
Vsa kronična obolenja imajo skupne vzroke v preobremenitvah s težkimi kovinami, napačni prehrani, oslabljeni črevesni mikrobioti in pomanjkanju ključnih hranil (minerali, elementi v sledovih, vitamini in omega-3 maščobne kisline). 
1. RAZSTRUPLJANJE ORGANIZMA, PREOBREMENJENEGA S TEŽKIMI KOVINAMI 
Pri preobremenjenosti organizma s težkimi kovinami ne gre za obsedenost alternativcev, kot radi rečejo zdravniki uradne medicine, ampak žalostno stvarnost življenja v modernem industrializiranem svetu. Težkim kovinam smo izpostavljeni na vsakem koraku, saj jih vsebujejo kozmetični izdelki in čistila, aditivi in konzervansi v živilih, pesticidi, insekticidi, nekatere vrste morske hrane, amalgamske zalivke, otroške igrače, baterije, cepiva, nakit, oblačila. Marsikdo jim je izpostavljen tudi pri opravljanju svojega poklica. Kot da to ni dovolj, imajo evropske rase visok delež ljudi z genetskim primanjkljajem pri procesih razstrupljanja: polovici populacije namreč primanjkuje encimov, potrebnih za aktiviranje razstrupljevalnih procesov, ki jih opravlja glutation. Če se ti encimi ne tvorijo, glutation ne more opravljati razstrupljanja. S tem je težava še toliko večja. 

Ne glede na vir in vzrok za kopičenje težkih kovin te povzročajo kronična vnetja in zavirajo delovanje imunskega sistema, zaradi česar pripeljejo do resnih zdravstvenih težav, kot so fibromialgija, tinitus, oksidativni stres, rakava obolenja, elektrosenzibilnost, glavoboli, depresija, avtoimunske bolezni, kožna obolenja, neplodnost in kronična utrujenost. 

2. OBNOVA ČREVESNE MIKROBIOTE 
V naših novicah skoraj vsak mesec berete, kako pomembno je zdravje črevesne mikrobiote, saj je povezana z domala vsemi organi in je v ozadju skoraj vseh telesnih procesov. Mikroorganizmi so ključni tudi za celovit proces razstrupljanja. Nadvse pomembna je tudi črevesna sluznica, ki jo varuje prav uravnotežena mikrobiota; ta je tudi domovanje parasimpatičnega živčnega sistema ter center za proizvodnjo hormonov, živčnih prenašalcev in T-limfocitov. 

Laboratorijsko testiranje več kot tisoč bolnikov z različnimi rakavimi obolenji, ki so ga opravili na Kliniki Paracelsus, je prav pri vseh pokazalo presežek težkih kovin in neustrezno črevesno mikrobioto. Če črevesje ni zdravo, se rakavo obolenje ne bo pozdravilo, saj imunski sistem preprosto nima osnovne opore, zato ne zmore kljubovati nastajajočim rakavim celicam. Enako velja za številna druga kronična vnetja. 

3. CELIČNA OBNOVA 
Telo se nenehno obnavlja – v obdobju sedmih let se zamenja prav vsaka celica v telesu. Obnovi se tudi sleherni organ. Jetra se regenerirajo v pol leta, trebušna slinavka v dveh do treh letih, srce v dveh letih. Če v življenju ničesar ne spremenimo, če se enako prehranjujemo in gibljemo ter ostajamo zastrupljeni, nove celice ne bodo nič boljše od starih. Če pa so celice deležne podpore in pravilno hranjene, se ne bodo obnavljale samo hitreje, temveč tudi boljše. Tako se lahko npr. aortna stenoza pozdravi v dveh letih: srce si opomore, bolniku je prihranjena operacija. Toda za to si je treba prizadevati ves čas regeneracijske dobe organa. Če so težave večje, bo regeneracija zahtevala več obnovitvenih ciklov, saj je mogoče v fazi vsake nove prenove stanje še nekoliko izboljšati.

SEDEM NAJPOGOSTEJŠIH VZROKOV KRONIČNIH OBOLENJ 
dentalni vzroki (amalgamske zalivke, koreninski kanali, mrtvi zobje), 
toksini (preobremenjenost s toksini in prehranskimi konzervansi),
črevesna disbioza (težave s črevesno mikrobioto),
zakisanost organizma (preobremenjenost z beljakovinami),
Pomanjkanje mineralov in plementov v sledovih, 
elektromagnetne in geopatske obremenitve, 
kronične psihološke obremenitve (stres). 

METODE IN POTEK ZDRAVLJENJA
Nabor terapij v biološki medicini je širok: od nevralne terapije, pulzne magnetne terapije, hipertermije, ozonske terapije in kolonoterapije do terapevtske masaže, dihalnih vaj, psihoterapije in energoterapije. V rabi so tudi najsodobnejše metode razstrupljanja organizma, preobremenjenega s težkimi kovinami, kot so (biološko razpoložljiva) prehranska dopolnila z dokazanim učinkovanjem, celično obnovo pa spodbujajo tudi z infuzijami, s terapijami svežih celic, s homeopatsko-izopatskimi zdravili in s številnimi drugimi metodami. Veliko lahko storimo tudi sami, zlasti s spremembo prehranjevanja, sistematično skrbjo za stanje črevesne mikrobiote, zagotavljanjem potrebnih mikrohranil, razstrupljanjem in z ustrezno hidracijo. 

Čas zdravljenja je odvisen od stanja vsakega posameznika, prepletenosti vzrokov zanj in tudi od predhodno opravljenih »domačih nalog«. V nekaterih primerih je pomembno izboljšanje opaziti že po tednu terapij na kliniki, toda v večini primerov je potrebnih več obiskov, v vmesnem obdobju pa sledenje navodilom doma. K hitrosti okrevanja prispeva tudi to, da sami naredite prve korake: poskrbite za ustrezno razstrupljanje z varnimi terapevtskimi pripravki, obnovite in okrepite črevesno mikrobioto, celično regeneracijo pa podprete vsaj z zdravo ekološko prehrano in zadostno količino mikrohranil. 

Ključne besede:
astma, artritis, diabetes, fibromialgija, multipla, lupus, biološka medicina, razstrupljanje, težke kovine

 

Sorodni članki:

3,100586E-02

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: