Skupaj razkrivamo

28.10.2009

Spoznajte blagodejne učinke olja pšeničnih kalčkov!
Priredila: Adriana Dolinar

Šele nekaj desetletij vemo, da je v žitnem kalčku skritega nekaj dobrega, nekaj zdravilnega! To, kar ima blagodejne učinke na zdravje, se skriva v olju, ki ga pridobivajo iz pšeničnih kalčkov. Njegova koristnost temelji predvsem na dveh odlikah. Prva je visoka vsebnost esencialnih nenasičenih maščobnih kislin, druga pa vsebnost dragocenega vitamina E. Pa poglejmo, kje vse je olje pšeničnih kalčkov dobrodošlo.  

Podpora pri odpravljanju rakavega stanja – maščobne kisline so nujne za izgradnjo in vzdrževanje zdravih telesnih celic, poleg tega pa so nujne tudi pri presnovi beljakovin. Te esencialne maščobne kisline pa imajo pomembno vlogo tudi kot podpora pri zdravljenju raka, saj spodbujajo celično dihanje in tako podprejo celotno presnovo.

Podpora reprodukcijskim organom – znano je, da je vitamin E za razplod nekaterih živali zelo pomemben. Iz istega razloga naj bi ga redno uživale tudi nosečnice in doječe mamice. Izkušnje pa potrjujejo tudi, da so imele ženske, ki so nagnjene k splavom in prezgodnjim porodom, premalo vitamina E. Daljše uživanje tega olja lahko tako bistveno pripomore tudi k odpravljanju te neljube težave. Ker olje pšeničnih kalčkov naravno okrepi in uravnava delovanje organov, se ga priporoča tudi pri težavah v meni, kadar je mesečno perilo slabotno, neredno ali ga spremljajo krči. Dobrodošlo pa je tudi pri pomanjkanju spolne sle.  

Krepčilo za srce – to olje je dobrodošlo zlasti pri motnjah prekrvitve srca, pomaga pa tudi pri odpravljanju šibkosti ali okvar srčne mišice, deluje proti zoženju venskih žil in proti drugim pojavom srčnih slabosti. Olje pšeničnih kalčkov pa je v pomoč tudi pri motnjah v prekrvitvi možganov in torej pri vseh težavah, ki so s tem povezane, na primer pešanje spomina, vrtoglavica, motnje ravnotežja itd.

Podpora pri uravnavanju telesne teže – ker olje pšeničnih kalčkov uravnava delovanje spolnih žlez, se lahko z njim uspešno branimo tudi neželene debelosti. Kadar okrepimo delovanje tega olja še z jemanjem pripravka iz morske haloge, ki je pri nas na voljo v obliki prehranskega dopolnila Kelp, bo to okrepilo tudi delovanje ščitnice in drugih hormonskih žlez ter tako naravno uravnotežilo telesno težo in izboljšalo splošno zdravstveno stanje. Kdor se otepa pretirane suhosti, pa bo nad uravnavajočim učinkom olja pšeničnih kalčkov prav tako prijetno presenečen.

Podpora pri težavah s povečano prostato – olje pšeničnih kalčkov se je izkazalo tudi tu, še zlasti v kombinaciji s pripravkom iz semen žagastolistne palme. V začetnem stadiju tovrstnih težav sta tako mnogim zadostovala le ta dva pripravka.

Da bomo dosegli želene učinke, pa je treba vedeti, katero, v kakšnih količinah, kako, koliko časa itd. olje pšeničnih kalčkov uživati, saj je tudi to pomembno. Zato telesu privoščite le najboljše pripravke olja, pridobljene po hladnem postopku stiskanja. Samo ti namreč resnično vsebujejo veliko za zdravje blagodejnih snovi, vitamina E in nenasičenih maščobnih kislin. Pri nas sta za te namene na voljo, na primer, olje pšeničnih kalčkov in kapsule olja pšeničnih kalčkov A. Vogla. Ob uživanju olja pšeničnih kalčkov pa bo mnogim dobrodošlo Voglovo priporočilo, ki pravi, da naj za krepitev ali preventivo odrasli uživajo eno čajno žličko olja pšeničnih kalčkov na dan. Za večji terapevtski učinek pa se priporoča dnevni odmerek za odrasle eno jedilno žlico trikrat na dan, za otroke pa eno čajno žličko trikrat na dan. Otrokom olje pomaga pri normalnem razvoju, še posebej pa je dobrodošlo tudi pri »šolski« utrujenosti. Olje se lahko zaužije čisto ali v juhi, v zmleti sadni kaši, na solati itd. Čas uživanja olja naj bo v skladu s potrebami. Če potrebujete učinkovito količino vitaminov in rudnin, olje pšeničnih kalčkov uživajte daljše obdobje, lahko tudi po več mesecev. Ko se pomanjkanje odpravi, se priporoča postopno opuščanje uživanja olja, in sicer tako, da pred prekinitvijo še nekaj časa uživate najprej polovični odmerek, nato četrt odmerka in nazadnje uživanje opustite. Opuščanje uživanja tega dragocenega olja je seveda pametno le, če ste prej neustrezno hrano zamenjali s polnovredno, saj vas bo v nasprotnem primeru industrijsko predelana, sladka, prazna hrana ponovno pripeljala do pomanjkanja vitaminov, mineralov in drugih vitalnih snovi. Od tu je pa le še korak do te ali one bolezni!

Več na: www.avogel.si/

Ključne besede:
Vogel, vitamini, zdravje, prostata, srce, rak, pšenični kalčki

 

Sorodni članki:

0,03125

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: