Skupaj razkrivamo

26.7.2013

Naravna moč vode
Besedilo: Andreja Šeme

Rezultati dveh desetletij raziskovanja (Benveniste, Emoto in drugi) počasi spreminjajo privzgojeno prepričanje, da je voda del nežive narave. V nekaterih eko šolah se že učijo, da je voda del žive narave. Ima svojo naravno energijo in frekvenco, ki dobrodejno deluje na naše telo. Toda – voda ima veliko naravno moč, samo če se dobro počuti.

Če želimo vedeti, kako se voda počuti in v kakšnem stanju je, moramo pogledati njen obraz. Japonski znanstvenik dr. Masaru Emoto je iznašel posebno tehniko, ki razkriva obraz vode. Kapljico vode globoko zamrznemo na -30 °C, nato pa si jo ogledamo pod mikroskopom pri 200- do 500-kratni povečavi in jo fotografiramo. Ta fotografija razkriva njeno počutje. Dr. Emoto je lahko na tisoče posnetih fotografij razdelil v dve skupini: na take z lepo oblikovanim šesterokotnim kristalom in na take, ki so imele brezobličen kristal. Izkazalo se je, da voda, ki je bila izpostavljena pozitivnim vplivom (klasična glasba, pozitivna sporočila), tvori pravilne šesterokotne kristale. Voda, ki je bila izpostavljena negativnim vplivom (sovražna sporočila, nasilna glasba), pa je svojo naravno šesterokotno strukturo izgubila. 

Vodovod in očiščevanje slabijo vodo
Predstavljajte si, da se naenkrat znajdete v popolnoma neznanem in neprijetnem okolju, kjer morate delovati po drugačnih pravilih. Ni prijetno. Naravno stanje vode je pulziranje. Tako kot je pulziranje osnova našega življenja (ritem srca, dihanja, ...), daje tudi vodi pulziranje življenje. In prav to smo spregledali, ko smo jo iztrgali iz naravnega okolja ter ujeli v vodovodni sistem. Prisilili smo jo, da teče po dolgih, ravnih ceveh pod visokim pritiskom. Hranimo jo v velikih rezervoarjih, jo destiliramo ali ji dodajamo kemikalije. Vse to ni niti približno podobno njenemu naravnemu okolju, zato je voda v stresu, kar se odraža na njeni strukturi. Kristali vode so zato izgubili svojo naravno lepo strukturo in energijo.
 
Voda se odziva na oblike
Naši predniki so že pred tisočletji dojeli, da se bo voda ohranila dlje časa, če jo spravijo v posode prave oblike. Če premerimo antično keramiko, bomo ugotovili, da so na vseh koncih sveta prepoznali pravilo zlatega reza in tako imenovano „Fibonaccijevo zaporedje“. Ritem oblik, ki jih poznamo danes kot Fibonaccijevo zaporedje, je prepisan iz starih vedskih in arabskih spisov. Že tisočletja nazaj je človek prepoznal osnovni ritem narave, zapisan v rastlinah, školjkah, ribah, gibanju valov, ...

Danes védenju prednikov pritrjuje tudi sodobna znanost.
V Švici so s pomočjo eksperimentov z Emotovo tehniko zamrznjenih kristalov prišli do pomembne ugotovitve, ki nam lahko pomaga do boljše vode: voda se odziva na oblike posod, v katerih jo hranimo. Najlepše se odziva na razmerja zlatega reza. Po tem načelu so zasnovali različne izdelke, najbolj močni po delovanju so posebni vrči za vodo, ki so jih poimenovali steklene posode (karafe) Aladin. 

Ko so destilirano vodo z oslabljeno strukturo in energijo pustili tri minute v stekleni posodi Aladin in jo nato fotografirali, so zagledali čudovito popolno šesterokotno strukturo kristala, kar je znak vode z dobro energijo. Če potegnemo vzporednico z našim življenjem: ko se po stresnem dnevu vrnemo v prijetno domače okolje, se hitro sprostimo in umirimo. 

Neverjetno preprosto načelo delovanja
Načelo delovanja posod, ki imajo popolna razmerja in so izdelane iz materialov, ki vsebujejo veliko silicija (glina, steklo), je tako preprosto, da se marsikomu zdi neverjetno. Najbolj intuitivni preprosto zaupajo občutku. Da lahko oblika posode vpliva na vodo, jih večina začne verjeti, ko začutijo spremembo okusa (mehkoba, nežnost, kot studenčnica). Nekateri pa tudi lastnim občutkom ne verjamejo več in ti potrebujejo dokaze laboratorijskih testov. 

Kako steklena posoda Aladin vpliva na obraz vode?
Fotografije kristalov so energijski podpisi vode. V švicarskem laboratoriju so si pod mikroskopom ogledali tri vrste vode: vodo iz pipe, prekuhano vodo iz pipe in prekuhano vodo iz pipe, ki je bila v stekleni posodi Aladin. Iz fotografij je jasno razvidno, da najlepše kristale tvori voda iz steklene posode Aladin. Energijski podpis vode iz steklene posode Aladin je prepričljivo najlepši. 

Bovisova lestvica življenjske energije
Pri ocenjevanju kakovosti vode ni pomembna zgolj odsotnost nečistoč, temveč predvsem obstoj vitalnosti. Prisotnost vitalnosti oziroma življenjske energije označujemo s terminom biološka kakovost. Lestvico je razvil Francoz Andre Bovis. Po njej mora človek uživati hrano z več kot 6.500 vrednostmi Bovisa, da bi ostal zdrav. Sveže nabrana zelenjava ima od 8.000 do 10.000 enot, med čakanjem na polici v trgovini in s kuhanjem pa njena energija drastično pada, celo na samo 200 enot. Dr. Robert H. Steelooper pravi, da ima vse, kar zaužijemo z vrednostjo več kot 9.000 enot, čistilni in terapevtski učinek na telo. Vse, kar ima manj kot 7.000 enot energije, pa telesu odvzema energijo in lahko povzroča bolezni.

V Nemčiji so izvedli zanimiv laboratorijski test na to temo. Vzeli so tri naključno izbrane blagovne znamke vod v plastenki in izmerili njihovo biološko vrednost, nato pa so vsako izmed njih pustili v stekleni posodi Aladin in ponovno opravili meritev. Rezultati kažejo, da se biološka vrednost vode že po eni minuti v stekleni posodi Aladin občutno izboljša. Vzorci vode iz plastenke so imeli od 500 do 1.500 enot Bovisa, po eni minuti v stekleni posodi Aladin pa je biološka vrednost vseh treh vod narasla na 18.500 enot Bovisa! 

Kako oblika posode vpliva na frekvenčno valovanje?
Vse okoli nas ima svojo frekvenco valovanja. Različne frekvence vplivajo na različne organe. Če želimo dobro celotnemu telesu, je pomembno, da mu zagotavljamo širok spekter frekvenčnega valovanja. Tako nastane blagodejno resonančno vibriranje za vse organe, kar spodbuja naravno moč zdravljenja, ki jo ima naše telo. Graf kaže, da se je vsem trem vodam iz steklene posode Aladin povečala frekvenca vibriranja v celotnem spektru. (http://www.zazdravje.net/content/NovicePDF/Novicke_SZZ_07_2013_web.pdf, graf: str.8)

Kako izboljšati negativno ionizacijo vode?
Negativni ioni imajo pomembno vlogo v metabolizmu in dajejo telesu energijo, saj omogočajo nemoten potek snovnih procesov. Pomanjkanje negativnih ionov lahko privede do bolezni. V naravi se voda negativno nabije že ob dejstvu, da prosto teče. Največ negativne ionizacije zaznamo ob slapovih in brzicah. Zato se na takšnih mestih vedno dobro počutimo. Biodinamiki vodo vitalizirajo z vrtinčenjem ali z različnimi sistemi pretakanja. Japonski test iz laboratorija v Osaki je pokazal, da lahko tudi ionizacijo vode izboljšamo s tem, da jo hranimo v drugačni posodi kot doslej.

Pri vodi iz pipe so izmerili 3.324 negativnih ionov na enoto, ko pa so to isto vodo tri minute hranili v stekleni posodi Aladin, se je vrednost negativnih ionov nekajkrat povečala in dosegla število 12.863 na enoto. 

Voda ima veliko naravno moč, zato si zasluži naše spoštovanje. Stopimo iz privzgojenih okvirov in miselnosti, da smo vsevedni, ter ji dopustimo, da izpolnjuje svoje poslanstvo pomoči.


Ključne besede:
voda, narava, struktura vode, vodovod, pulziranje, kristali vode, Fibonaccijevo zaporedje, frekvenca

 

Sorodni članki:

0,03125

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: