Skupaj razkrivamo

31.5.2018

V čem je skrivnost uspeha prehranskih dopolnil Viridian Nutrition?
Intervju pripravila: Diana Vlahinič

Viridian Nutrition je večkrat nagrajena vodilna znamka etičnih prehranskih dopolnil, ki je na voljo v specializiranih trgovinah z zdravo prehrano. Pogovarjali smo se z ustanoviteljico podjetja Viridian Nutrition, Cheryl Tallon. 

Cheryl, prosim, povej nam kaj več o sebi. Kako se je začela tvoja pot?
Pri 21 letih sem začela delati v zdravih trgovinah, tri leta pa sem bila tudi urednica revije Natural Food Trade, kjer sem v okviru svojega dela obiskovala in pisala o specializiranih dobaviteljih zdravih izdelkov iz vsega sveta. Zaljubila sem se v podporo, ki so jo zdrave trgovine z izobraževanjem in s prijaznostjo do kupcev ponujale ljudem. Zdravje je najpomembnejši vidik našega življenja, nič ni bolj ključno za srečo, kot je naše zdravje. 

Kako te je tvoja pot pripeljala do ukvarjanja s prehranskimi dopolnili?
Kot novinarka sem se vse bolj zavedala vse številnejših dokazov, ki so podpirali uporabo prehranskih dopolnil pri mnogih zdravstvenih težavah, pri svojem delu pa sem tudi opravila intervjuje s številnimi dobavitelji in raziskovalci v tej industriji. To je postalo močno področje mojega osebnega interesa, ki me je pripeljalo na področje industrije naravnih izdelkov. Ponudili so mi mesto direktorice trženja v vodilnem, vendar družinsko vodenem ameriškem podjetju, ki proizvaja prehranska dopolnila, v katerem sem ostala osem let.

Kako se je začela zgodba tvojega podjetja Viridian Nutrition?
Vitaminsko podjetje, v katerem sem delala, se je prodalo močni farmacevtski multinacionalki. Zaradi svoje trdne predanosti naravnim izdelkom in nasprotovanja testiranju na živalih sem vedela, da v tem podjetju ne morem več ostati, zato sem takoj dala odpoved. Naslednje leto sem preživela med raziskovanjem različnih dobaviteljev surovin, nato pa smo decembra leta 1999 odprli Viridian Nutrition in ponudili 24 prehranskih dopolnil. Zdaj imamo v ponudbi več kot 200 prehranskih dopolnil, skupaj z vitamini, minerali, rastlinskimi izvlečki, napitki, zelišči, prehranskimi olji, tinkturami in balzami.

V čem se Viridian razlikuje od drugih znamk prehranskih dopolnil?
Ključne lastnosti Viridiana so čistost, dobrodelnost in okolje(varstvo). To so trije stebri, na katerih je bil ustanovljen Viridian in ki še naprej ostajajo ključni stebri naše filozofije. To pomeni sledljivost semen od začetnega vira do recikliranja, nikakršnega testiranja na živalih pri nobeni od uporabljenih sestavin, neuporabo GSO, obsevanja in pomožnih sestavin, 100-odstotno aktivne sestavine, počasno proizvodnjo, utemeljeno na kakovostnih raziskavah, in 100-odstotno zagotovilo o učinkovitosti. Štirideset odstotkov naših izdelkov je tudi certificirano ekoloških, za otroke ter za okoljevarstvene in druge izbrane dobrodelne organizacije pa smo donirali več kot 300.000 britanskih funtov. 

Lahko na praktičnem primeru pripravka opišete, v čem je prednost počasne proizvodnje na osnovi kakovostnih raziskav in kaj pomeni 100-odstotno zagotovilo učinkovitosti? 
Vsa prehranska dopolnila Viridian so oblikovana v skladu z zahtevnimi standardi, ki temeljijo na dokazih kliničnih raziskav o učinkovitosti nutrientov (hranila) v izbranih oblikah in ustreznih količinah, ki jih nato uporabimo v svojih izdelkih. To pomeni, da imamo popolno zaupanje v svoja prehranska dopolnila in da lahko ponudimo 100-odstotno jamstvo, da bodo ob primerni uporabi doseženi pričakovani rezultati. Primer: vemo, da je za izvajanje učinkovite probiotične terapije potreben vnos vsaj 1 milijarde probiotičnih bakterij na dan, zato vsi probiotiki Viridian vsebujejo najmanj 1,5 milijarde klinično sledljivih bakterij na kapsulo. Naš visoko potencirani B12 vsebuje 1000 ug vitamina B12 v dveh aktivnih oblikah, ki uspešno dvigujeta raven vitamina B12 v telesu, kar so potrdile tudi raziskave.
Počasen proizvodni postopek uporabljamo tudi zato, da se izognemo potrebi po uporabi pomožnih snovi, kot je magnezijev stearat, poceni vezivno sredstvo, ki je v rabi pri prehranskih dopolnilih. To pomeni, da imajo naša prehranska dopolnila res »čiste deklaracije« in vsebujejo 100-odstotno aktivne sestavine.

Kakšni sta filozofija in vizija Viridiana?
Filozofija Viridiana obsega brezkompromisno predanost oblikovanju učinkovitih in etičnih izdelkov za zdravje, izobraževanje specializiranih trgovcev in izmenjavo naših zgodb z zgodbami tistih, ki jim je enako mar, kot je nam. Naša vizija je zgraditi ugled in vpliv sektorja naravnih izdelkov v očeh javnosti, pa tudi v očeh medicinskega poklica in regulatornih organov, da bi tako zagotovili varno prihodnost gibanja komplementarnega zdravja. 

Kaj želite doseči z Viridianom? Kaj je vaš cilj? 
Poslanstvo Viridiana je, da pomagamo ljudem doseči njihove ambicije v zvezi z zdravjem. Nekateri ljudje želijo zmagati v triatlonu, medtem ko želijo drugi preprosto samo živeti brez bolečin. Prek zdrave hrane in izbire življenjskih navad ter skrbno izbranega programa prehranskih dopolnil je te zdravstvene ambicije mogoče ne samo doseči, ampak tudi preseči. Nikoli ne podcenjujte moči hrane, saj ima ta moč, da zgradi temelje dobrega zdravja ter celo izboljša resna in kronična zdravstvena stanja, kot so bolezni srca in diabetes.

Cheryl, kakšno je tvoje sporočilo svetu?
Bodite prijazni in bodite hvaležni.

Ključne besede:
Viridian Nutrition, vitamini, naravni izdelki, prehranska dopolnila, Viridian, zdrava hrana

 

Sorodni članki:

0,03125

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: