Skupaj razkrivamo

27.10.2018

Ko se združijo antična znanja in moderna biokemija

Pravijo, da je najtežje biti prerok v lastni vasi. Posebej Slovenci težko priznavamo, da so tudi med nami izjemni ljudje in inovatorji. Šele ko jim širni svet prizna dosežke, začnemo “navijati za naše”.

Ena takšnih “naših” je tudi inovatorka dr. Romina Schwarzlin, ki je razvila tinkturo Solanaceae. 

Kaj vas je pripeljalo do tega, da študirate hieroglife in stare zapise v iskanju zdravilnih receptur?
Tu je bilo v ospredju izjemno dobro poznavanje zdravilnih rastlin v celotni antiki. Seveda na to niso gledali z molekularnega in biokemijskega vidika, tako kot danes, vendar je bila njihova medicina "opazovalna in izkustvena", kar jim je prineslo bogato zakladnico znanja s tega področja. Sama pa sem želela ustvariti naraven proizvod, okrepljen z moderno medicino in farmacijo, ki bi pripomogel k splošno boljšemu počutju.

Kaj je tako enkratnega v vašem izdelku, da je dobil toliko nagrad za inovacije?
Moj izdelek je bil tolikokrat nagrajen prav zato, ker prinaša zelo učinkovito sinergijo antičnega znanja ter moderne biokemije in molekularne biologije. Tukaj je zanimiva predvsem ideja povezovanja medčasovne zakladnice znanja. Najvišjo nagrado je izum prejel leta 2010 v Seulu, na kongresu žensk inovatork z vsega sveta, in sicer 2. najvišjo svetovno nagrado, kar je bilo za Slovenijo veliko priznanje.

Danes imajo znanstveniki vse bolj poglobljeno znanje o posameznih rastlinah in njihovih učinkovinah. Ko gre za sinergijska delovanja pa vedo bore malo. Moč vašega izdelka pa temelji prav na sinergijskih učinkih?
Tinktura Solanaceae je osnovana na posebnem ekološkem in biološkem gojenju rastlin, ki jih pridelajo na Ekološki kmetiji Hanuman blizu Litije. Gre za poseben postopek ekstrakcije, kjer glede na laboratorijske rezultate ekstrahiramo iz posameznih rastlin tiste molekule, ki so ključne za normalno delovanje našega organizma, splošno dobro počutje, boljši imunski sistem in več energije. Pri tem so molekule ali združbe molekul, ki na naš organizem slabo vplivajo, izločene. Ekstrakti so nato v posebnem razmerju zmešani med seboj, da pride do končnega sinergijskega učinka več molekul, saj za splošno dobro počutje ni dovolj uporabiti le eno aktivno učinkovino. Moč je v sinergiji. 

Komu ste želeli pomagati s svojim izdelkom?
Danes je naš največji problem nekakovostna prehrana. Zaradi prehitrega gojenja, prehitre žetve, pesticidov, prehitrega obiranja sadežev je naša hrana danes osiromašena ravno tistih ključnih molekul, ki so odgovorne za normalno delovanje našega organizma. Tako se pojavlja vse več kroničnih in drugih bolezni. Tinktura Solanaceae je zaradi svojega blagodejnega učinka in vse več dobrih izkušenj uporabnikov primerna zlasti za kronične bolnike, ki imajo oslabljen imunski sistem (srčno-žilne bolezni, rak, sladkorna bolezen). 

Po lastni odločitvi uporabnikov se gradi baza podatkov o učinkovanju tinkture Solanaceae. Nekaj ključnih pričevanj smo že objavili na www.newstepscience.com, ker pa je pričevanj vse več, se bo baza hitro posodabljala. Trenutno tinkturo najbolj pohvalijo astmatiki, alergiki, srčno-žilni bolniki, rakavi bolniki in vsi, ki imajo težave s sezonskimi prehladnimi obolenji.

Ključne besede:
biokemija, Solanaceae, sinergija, prehrana, imunski sistem, rak, sladkorna bolezen, tinktura, astma, alergija

 

Sorodni članki:

0,015625

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: