Skupaj razkrivamo

27.10.2018

Nujno je delovati na več frontah hkrati
Besedilo: Petra Potočnik

Dr. Henry Krah je doktor medicine, specialist ginekologije, s široko paleto dodatnih izpopolnjevanj s področij tradicionalne kitajske medicine, EM-terapije, nevronske terapije, osteopatije, kiropraktike, kineziologije, homeopatije, hipnoze, fizioenergije in drugih, ki jih uporablja tako za celovit pristop v svoji kliniki v Erfurtu (Nemčija), kot za številna strokovna izobraževanja in predavanja, ki jih izvaja za medicinsko in terapevtsko stroko v Nemčiji. 

Pred kratkim je strokovnjakom biološke medicine na Dunaju predaval o novih pristopih zdravljenja kroničnih obolenj. Ta namreč postajajo najbolj pogost vzrok umrljivosti v Evropi – zaradi njih umre 9 od 10 Evropejcev.

Dr. Krah meni, da je izvor vseh kroničnih in številnih avtoimunskih obolenj v osnovi enak.  

Ko oslabi črevesna mikrobiota, ni več zaščite za črevesno sluznico. Sluznica ščiti celice črevesne stene ali pregrade, ki odloča, katere snovi bodo prešle v telo in katere se morajo iz telesa izločiti. Ko se sluznica stanjša, pregradna funkcija črevesne stene oslabi in v krvni obtok prehajajo endotoksini, ki povzročajo vnetja na različnih koncih v telesu. Teh vnetij običajno ne zaznamo v standardnih krvnih testih. V telesu so lahko prisotna leta ali celo desetletja, preden se iz njih razvije bolezen. V vmesnem času se seveda pojavljajo raznovrstne zdravstvene težave, ki jih večina ljudi ne obravnava dovolj resno ali pa jih enostavno ne znajo rešiti. Čez čas pa pride do diagnoze: diabetes, hipertenzija, Hašimotov tiroiditis, rak, artritis, demenca, Parkinsonova bolezen, depresija … 

Če bi dovolj zgodaj reševali prej omenjene zdravstvene težave, do takšnih diagnoz ne bi prišlo. Da bi že nastalo in ukoreninjeno težavo odpravili, pa je potreben sistemski pristop na več ravneh. Prvi korak je zagotovo regeneracija mikrobiote, kar pomeni zaščita in regeneracija sluznice, drugi korak je nadomeščanje manjkajočih hranil, tretji pa takojšnje znižanje vnetij. Žal ne obstaja ena sama rešitev, ki bi uredila vse ravni težav. Potreben je istočasen pristop na več ravneh. Če izvedemo le en korak od naštetih so rezultati praviloma nezadovoljivi. In ljudje večinoma naredijo prav to napako, da izvajajo le en ukrep in potem nezadovoljno ugotavljajo, da se situacija ni izboljšala.

Porušene mikrobiote ne bo rešilo samo pitje kefirja, ker telesu ne manjka le nekaj sevov, temveč cela četa raznovrstnih aktivnih koristnih mikroorganizmov.

Podobno je tudi z minerali in rudninami. Ti delujejo kot tim in če nekaterih manjka, bodo tudi drugi ostali v veliki meri neizkoriščeni. Enako velja v primerih vnetij in t. i. tihih vnetij. Ni dovolj, da se osredotočimo le na to, kako bi jih pogasili, ker se bodo pojavljala še naprej, vse dokler ne regeneriramo sluznice in mikrobiote – torej obeh ravni! 

Predvsem regeneracijo sluznice in posledična vnetja je težko obvladovati. Na kliniki dr. Kraha za te namene uporabljajo infuzije, vendar se pojavi problem, ko gredo pacienti domov. Zato so v sodelovanju s strokovnjaki z različnih področij razvili kompleks polifenolov in vitaminov z visoko stopnjo absorpcije po tehnologiji Emulext, ki omogoča enako dobre rezultate tudi doma.

Kaj je bio-modulacija?
(povzeto po intervjuju, ki ga je z dr. Krahom opravila Katja Tratnik)
“Izhajam iz uradne medicine in uporabljam dokazljive metode, ki jih lahko smiselno združujem za doseganje maksimalnih učinkov in rezultatov. To je dokaj individualno in se razlikuje od primera do primera. Vedno najprej pristopam s fizične ravni, ker je v 99 odstotkih potrebno najprej uravnati temeljne mehanizme delovanja telesa. Osnovni pristop za to je bio-modulacija, ki na nek način ponovno zažene naš fizični sistem. Podobno kot računalnik – včasih ga je potrebno ponovno zagnati, da spet brezhibno deluje. Ko naš sistem deluje brezhibno, se zna tudi sam ubraniti bolezni. To je prvi korak v mojem celostnem pristopu. 

Glede na potrebe dodajam tisto, kar vidim, da bi lahko pripomoglo k celoviti rešitvi – v osnovi so to največkrat manjkajoča hranila, včasih je to sprememba v načinu prehranjevanja, drugič homeopatska informacija, velikokrat osteopatija, lahko je tudi psihološki dejavnik, ki ga je potrebno uravnotežiti, velikokrat pa tudi vse to oziroma še kaj več. A osnova je vedno ureditev fizične ravni – bio-modulacija imunskega sistema in mikrobioma. Veliko lažje in celoviteje je delovati od temeljev navzgor kot obratno. Po mojih izkušnjah se edino tako lahko dosega celovite in dolgotrajne rezultate.”

Ključne besede:
kronična obolenja, avtoimunost, črevesna mikrobiota, črevesje, črevesna sluznica, sluznica, endotoksini

 

Sorodni članki:

0,03125

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: