Skupaj razkrivamo

3.4.2013

Alfred Vogel o boju z mikrobi
Besedilo priredila iz knjige Ljudski zdravnik in spletne strani avogel.ca: Adriana Dolinar

Tudi Vogel je kot glavno strategijo boja z mikrobi svetoval celostno krepitev obrambnih moči telesa. Že takrat je vedel, da se lahko le tako ubranimo pred številnimi mikrobnimi okužbami, vključno z včasih smrtonosnimi kolero, tifusom ali tuberkulozo. Na ta način se lahko torej učinkovito ubranimo številnih okužb, prehladov, gripe in celo hujših virusnih obolenj. Preberite nekaj Voglovih nasvetov, kako podpreti obrambne moči telesa v boju z mikrobi.

Naravna hrana …
Uživanje naravne hrane, ki ima vse znane in neznane snovi v pravem razmerju, ni dobrodejno le za naravna domorodna ljudstva, temveč tudi za naše potrebe. Naravna ljudstva uživajo hrano takšno, kakršna zraste, ali pa jo le nekoliko in preprosto obdelajo. Bolj preprosta je predelava, več vitalnih snovi hrana obdrži. Zakaj je v današnjem svetu to preprosto dejstvo glede naravne hrane tako težko dojeti? Raje ustvarjamo nova zdravila za blaženje številnih novih obolenj, od katerih so mnoga prava uganka. Teh obolenj naravna ljudstva ne poznajo, saj tudi s pomočjo naravne prehrane vzdržujejo močno obrambo telesa.

Kalcij …
Zlasti v zimskih dneh je dobrodošlo uživanje hrane, bogate s kalcijem. Ker je kalcij tudi vezni element, ne le gradbeni, se nanj vežejo škodljivi presnovki, zlasti kisline, ki se tako s sečem izločajo iz telesa. S tem kalcij skrbi tudi za uravnavanje kislo-bazičnega ravnovesja in onemogoča pogoje za razvoj patogenih mikrobov, za katere je znano, da se raje razmnožujejo v zakisanem telesu. 

Ni torej čudno, zakaj je Vogel vsakemu svojemu bolniku svetoval uživanje hrane in naravnih pripravkov, bogatih s kalcijem. Z uravnavanjem mineralnega ravnotežja v telesu se namreč ponovno obudijo tudi ostale obrambne sile v telesu. Telo najlaže izkoristi organski kalcij, vezan v rastlinah. Hrana, bogata s kalcijem, je naslednja: korenje, listi in stebla kolerabe in zelene, repa, različni sadeži, naravno zrnje, fermentirani naravni mlečni izdelki. Dober zalogaj kalcija lahko pripravimo tudi sami, ko zelju (ki je že sam dober vir kalcija), ki ga kisamo, dodamo čisti prah jajčne lupine ali ostrigarjev. Razmerje: 1 kg zelja, pol jušne žlice prahu. Prah lahko dodamo tudi že skisanemu kupljenemu zelju, ki vsebuje malo soli. Razmerje: na 1 kg zelja, eno čajno žličko prahu. Pustimo stati en dan, nato pa uživamo presno. Asimilacija kalcija je v tem primeru nekoliko slabša, vendar še vedno boljša kot pri običajnih preparatih kalcija. Koprive so prav tako dober naraven vir kalcija. Ne pozabimo jih presne, sesekljane dodajati dnevno k jedem, takoj ko se sezona kopriv začne.

Vitamina A in C ter drugi …
Tudi hrana, bogata z vitaminoma A in C, je pomembna. Prvega je v izobilju v maslu, ribjem olju, regratovih listih, koprivah, zelenem peteršilju, brstičnem ohrovtu, korenju, marelicah, dateljnih in šipku. V spodnji tabeli je seznam živil, ki so bogata z vitaminom C, pripisan je dnevni vnos v gramih, če upoštevamo, da odrasli potrebujejo približno 75 do 100 mg, otroci pa polovico manj vitamina C. 

Čez zimo pojejmo tudi več fig, rozin, orehov, mandljev in jedrc pinjole. Ti nam omogočajo, da lažje zdržimo čez zimo. Kjer vrtov ne prekrije sneg, smo preskrbljeni s peteršiljem in krešo. V obeh je obilje dragocenih vitaminov in rudnin za dobro kri. Krešo, ki jo uvrščamo tudi med naravne antibiotike, lahko prav tako posejemo v lonček ali zabojček in jo postavimo na sončno okno. Ker hitro klije, je bomo imeli dovolj za vso zimo. Ko je začne zmanjkovati, jo ponovno zasejemo. 

Koncentrirana sirotka …
Prav tako je Vogel vsakemu svojemu bolniku za splošno krepitev odpornosti priporočal uživanje koncentrirane sirotke, ki zraven drugih ugodnih lastnosti uravnava tudi prebavo, skrbi za pravilno razgradnjo hrane in za optimalno absorpcijo vitalnih snovi iz hrane. Kar nedvomno pripomore k splošnemu razkisanju, razstrupljanju in h krepitvi obrambnih moči telesa.

Ameriški slamnik …
Brez priporočil o uživanju ameriškega slamnika za splošno krepitev obrambnih moči telesa prav tako ne gre. Vogel je tej rastlini, pripravljeni na poseben način, in sicer kot alkoholni izvleček cele sveže rastline (5 % korenine in 95 % nadzemnega dela), ter biološko pridelani, pripisoval izredne obrambne lastnosti za naš organizem. Mnoge od njih so bile v desetletjih, ki so sledila, tudi znanstveno dokazane. Tako danes vemo, da je na zgoraj navedeni način pripravljeni ameriški slamnik dokazano odlična podpora tako v preventivnem smislu, kakor tudi ob številnih virusnih ali bakterijskih okužbah. 

Zadnja klinična študija (http://www.hindawi.com/journals/ecam/2012/841315/) je pokazala tudi dolgoročno varnost in učinkovitost preventivnega štirimesečnega jemanja tinkture Echinaforce. To je dobra novica za vse, ki imajo oslabljen imunski sitem in potrebujejo daljšo zaščito. To so npr. vsi tisti, ki imajo več kot dva prehlada na leto, so stresno preobremenjeni, imajo  pomanjkanje spanja, so kadilci, pa tudi starejše prebivalstvo in otroci od 4. leta naprej. Omenjena raziskava razkriva, da se je s tinkturo Echinaforce močno zmanjšalo (za več kot 50 %) tudi število okužb z virusi gripe, parainfluence, s korona virusi in respiratornimi sincicijskimi virusi.

Zdravilo osebam s šibkim imunskim sistemom krepi delovanje imunskega sistema, da se telo lažje bori. Ne krepi pa delovanja imunskega sistema osebam, ki že imajo primeren imunski odziv, kar je dokaz za uravnavajoče delovanje tinkture Echinaforce na imunski sistem (http://www.avogel.ca/download/Studies/Echinaforce-Effects-on-ex-vivo-stimulated-blood-cells.pdf). 

Dokazano nam navedeni pripravek pomaga tudi, ko zbolimo. Za več kot 60 % nam namreč zmanjša  jakost simptomov in skrajša čas trajanja simptomov za 1,5 dneva. (https://www.avogel.ca/download/Studies/Echinacea-Lancet-article_2007.pdf). Zraven tega se zmanjša tudi sočasna uporaba drugih pripravkov ob obolenju (npr. antipiretikov, antibiotikov, …).

Ključne besede:
mikrobi, obramba, naravna hrana, kalcij, sirotka, C vitamin, ameriški slamnik, bolezen

 

Sorodni članki:

1,367188E-02

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: