Skupaj razkrivamo

18.5.2018

Žaljivo preprosto, in vendar deluje
Besedilo: Sanja Lončar

Že pred desetletji je dr. Budwig, ki je bila tudi kvantna fizičarka in biologinja, študirala pa je tudi medicino (le da ji na tej univerzi niso dovolili diplomirati), prišla do spoznanja, da se zdravje začne v celici – in da je najbolje, da tudi težave začnemo reševati od celične ravni navzgor. 

Čeprav takrat o biofotonih, celičnih mitohondrijih endogenih antioksidantih … niso vedeli prav veliko, so njeni napotki, s katerimi je pozdravila številne rakave bolnike, še vedno zelo aktualni in učinkoviti.

Dr. Fritz-Albert Popp je naredil velik preskok s spoznanjem o tem, kako pomembni so biofotoni kot glavni upravljavci procesov v naših celicah. Če jih imate dovolj, imajo vaše celice zmogljivost vrhunskih mikroprocesorjev, če pa jih zmanjka, se celice počutijo enako, kot bi se država, ki ji je ravnokar zmanjkalo elektrike. 

O pomenu biofotonov, ki izginevajo iz sodobno pridelane in procesirane prehrane, smo veliko pisali v priročniku Resnice in zmote o soncu
 
Vrnitev k osnovam
Do danes je znanje o celici veliko bolj napredovalo, in prav na tem področju so se zgodili tudi največji preboji v načinu razumevanja in odpravljanja zdravstvenih težav. 
Po desetletjih vztrajanja pri gašenju simptomov in pobijanju sovražnikov v telesu se miselnost usmerja na bolj modro in trajnostno naravnano krepitev celic. Če ima celica dovolj energije, se bo brez težav ubranila pred udorom virusov in težkih kovin, problematične snovi bo izrinila, DNK pa bo uspešno zavarovala ali ga po potrebi popravila. Pri tem je ključno, da je celici na voljo dovolj energije – vse drugo obvlada tudi brez naše pomoči. 

To je zelo velik premik na področju zdravja in zdravljenja, ki je s sabo prinesel celo vrsto novih zdravil in prehranskih dopolnil, o katerih pogosto pišemo tudi na teh straneh. 

Zanimivo je, da je za naše življenje tako zelo pomemben prav vodik – najmanjši od vseh elementov v periodnem sistemu. V svoji biološki obliki reagira s kisikom v celici ter tako ustvarja energijo in vodo. Več ko ga je, več energije imamo in vitalnejše so naše celice. Čeprav gre za preprost element, so številni raziskovalci pred njim klonili, saj so ugotovili, da ga je zelo težko spraviti v stabilno obliko, ki bi lahko delovala v naših celicah in ohranjala svoje moči tudi v obliki pripravkov. 

To je uspelo prof. dr. Georgeu D. Birkmayerju, ki je tudi patentiral biološko stabilno obliko vodika, NADH. V takšni obliki lahko vodik vpliva na tisoč procesov v telesu, predvsem pa povečuje energijo v srčnih in možganskih celicah, izboljšuje celično presnovo, krepi imunski sistem, spodbuja nastajanje dopamina in serotonina ter aktivira Q10 in druge pomembne encime v telesu. 

Nesprejemljivo preprosto
Pravzaprav je bilo lažje »izumiti« dobre pripravke, kot pa ljudem razložiti, kako delujejo. V času, ko večina ljudi živi specialistične in odtujene fragmente življenja, so številni ljudje prepričani, da jim lahko pomaga le kako specifično zdravilo, ki zdravi samo točno določeno težavo, zato sumničavo zmajujejo z glavo, ko slišijo, da bi lahko nekaj tako preprostega, kot je vodik, naravni fermenti, voda, sonce ali olja, odpravilo tudi zelo resne težave.

Neka gospa, ki je očitno zaljubljena v svojo bolezen, mi je pred kratkim povedala, da bi »bilo žaljivo za njen razum, če bi lahko nekaj tako preprostega pozdravilo bolezen, s katero se spopada že desetletja«. 

Očitno ni dovolj, da so znanstveniki prišli do novih spoznanj – če želimo imeti koristi od znanosti nove dobe, bomo morali tudi uporabniki narediti kvantni preskok v razumevanju svojih težav. 
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

KAJ SO KVANTNE METODE ZDRAVLJENJA?
Na osnovi spoznanj kvantne fizike so nastale številne metode, ki se tistim, ki ne razumejo njihovih načel delovanja, zdijo nepojasnljive in čudežne. V to skupino spadajo metode, ki temeljijo na odkritjih Nikole Tesle, različne metode vnovične povezave, nove diagnostične tehnologije … 

Intervju s Tadejem Pretnarjem, ki je posvečen tej temi, si lahko ogledate na spletnem naslovu: www.preprosto-naravno.si/za-duso/kvantne-metode-zdravljenja.

Ključne besede:
celica, biofotoni, mitohondrij, endogeni antioksidanti, energija, rak, zdravljenje, vodik, NADH, kvantno

 

Sorodni članki:

0,03125

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: